Oscar Wendt.
Oscar Wendt. Bild: MARIO BUEHNER

Wendt hemma och tränar med Blåvitt

Hemma i Göteborg – och i träning med IFK Göteborg. Under lördagen syntes Oscar Wendt, 34, till på Kamratgården.

ANNONS
|

Ni minns hur det var i våras va? Det fullkomligt kryllade av potentiella framtida hemvändare på Kamratgården. Det var Benjamin Nygren, Pontus Dahlberg, Marcus Berg, Carl Starfelt ...

Under lördagen dök ytterligare ett välbekant ansikte upp när IFK Göteborg tränade: Oscar Wendt.

– Som vanligt är det kul när de vill titta in och hälsa på, så är det ju. En fjäder i hatten till hela staben varje gång, säger sportchef Kennet Andersson.

Oscar Wendt själv ville inte ställa upp på någon intervju, men han ska ha fotat lagets träningsschema. Det lär med andra ord bli fler besök framöver ...

ANNONS

Dock ingen permanent återkomst – i alla fall inte under den här sommaren. I början av juni kom beskedet att vänsterbacken hade skrivit på ett nytt ettårskontrakt med tyska Borussia Mönchengladbach.

– Han är en smart spelare och en riktigt bra kille. Det var logiskt att förlänga kontraktet med ett år, sa tränaren Marco Rose då.

Kennet Andersson vill inte kommentera om det var aktuellt med en återkomst till IFK Göteborg innan den kontraktsförlängningen, många blåvita hoppades ju på det.

– Vi har kontakt med rätt många, inte alla som har spelat i Blåvitt, men rätt många. Sedan kan det bli mer eller mindre aktuellt. Det är klart att vi kollar upp sådana saker om man ska dra det generellt, säger han.

– Men jag vill inte diskutera enskilda fall. Vi kollar åt alla håll, men hur långt vi kommer med enskilda spelare är onödigt att kommentera.

Frågan måste ändå ställas: Tror du att Oscar Wendt kommer bära IFK Göteborgströjan igen?

– Ingen aning.

Oscar Wendt tillhörde IFK Göteborg 2003–2006. Därefter gick karriären vidare till FC Köpenhamn och Borussia Mönchengladbach.

ANNONS