Wanderson, här i Gaiströjan, ska ha erbjudits ett kontrakt av Örebro SK.
Wanderson, här i Gaiströjan, ska ha erbjudits ett kontrakt av Örebro SK. Bild: NILS JAKOBSSON

Wanderson ryktas till Örebro

Det har ryktats om en återkomst till Gais för Wanderson. Enligt uppgifter till SportExpressen ska nu Wanderson istället vara nära Örebro.

ANNONS
|

Efter fem matcher i Aytemiz Alanyaspor kom Wanderson och klubben överens om att bryta kontraktet. Det skedde i juli och sedan dess har brassen varit klubblös.

GP har tidigare skrivit om Gais intresse för Wanderson och både klubbchefen Erik Bergkvist och tränaren Bosko Orovic sa då att klubben alltid har kontakt med Wanderson.

– Ja, vi har alltid kontakt med Wanderson, sa Bosko Orovic.

– Wanderson har fått ett, med Gais mått mätt, bra erbjudande till sig och vill egentligen tillbaka till klubben, sa Erik Bergkvist.

Under sin tid i Gais gjorde Wanderson 45 mål på 128 matcher och blev med det en publikfavorit. Anfallaren vann även allsvenskans skytteliga 2009 och har spelat för både Krasnodar och Dynamo Moskva.

ANNONS

Enligt uppgifter till SportExpressen ska nu Wanderson förhandla med Örebro SK. ÖSK ska ha erbjudit Wanderson ett kontraktsförslag och väntar nu på att Wanderson ska besluta sig för var han vill spela sin fotboll.

Till NA säger Örebros klubbchef, Simon Åström, följande:

– Jag har själv nyss sett det i mobilen. Och som vanligt när det är mycket spekulationer så kan vi inte säga så mycket. Inga kommentarer i nuläget. Vi jobbar så klart på det just nu med att titta på hur vi ska ersätta Brendan (Hines-Ike, försvarare som lämnat för belgiska ligan). Det gäller att vara smarta på kort och lång sikt och vi har många unga och duktiga spelare i vårt lag som vi vill kunna fylla upp truppen med.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS