Genrebild.
Genrebild. Bild: JESPER ZERMAN

Västsvensk fotbollsstjärna misstänkt för grov rattfylla

Den spelare som enligt uppgift står misstänkt för rattfylla hade under måndagen ett möte med sin klubb – samtidigt som ett extrainsatt styrelsemöte hölls. Beskedet från klubben: man vill invänta den juridiska processen.

ANNONS
|

En profilstark fotbollsspelare i en klubb i Västsverige misstänks enligt uppgifter till GP för grov rattfylla. Polisen stoppade spelaren på väg hem vid halv fem-tiden på måndagsmorgonen.

Den misstänkte spelaren ska ha varit på väg hem till sitt boende efter en kväll tillsammans med ett antal lagkamrater när han stoppats av polis och blåste för rattfylla. Han blåste då 1,0 i promille, vilket är över gränsen för grov rattfylla. Därefter fick han följa med till polisstationen för ytterligare provtagning.

Den möjliga påföljden för grov rattfylla är fängelse i högst två år.

Klubben till en början ovetandes

Polisen ska ha fått ett tips om att föraren i bilen, som är av ett lyxigare märke, såg ut att köra rattfull.

ANNONS

När GP först kom i kontakt med ordföranden i klubben som spelaren representerar var han helt ovetande om misstankarna mot spelaren.

Men under måndagen hölls två möten – dels med spelaren i fråga –dels ett extrainsatt styrelsemöte under kvällen.

"Följer det dag för dag"

Därefter kom ordföranden i klubben med följande besked:

– Vår officiella hållning så här långt är att vi inte har några kommentarer. Det har sina orsaker. Vi vill gärna att processen får ha sin gång, säger ordförande under tisdagen, och fortsätter:

– Vi följer det dag för dag och får se hur spelaren mår.

Under måndagen inleddes en förundersökning i ärendet. Ansvarig utredare för utredningen var dock fåordig när han under måndagen var i kontakt med GT.

– Jag har precis fått detta på mitt bord så jag har inte så mycket att säga ännu, säger han till tidningen.

GP har vid upprepade tillfällen sökt den misstänkte spelaren.

ANNONS