VM-hjälten Sigvard Parling är död

Sigvard "Sigge" Parling har gått bort, han blev 86 år gammal, skriver Expressen. På söndagskvällen kommer Djurgården att hålla en tyst minut för klubbprofilen. – Sigge var en av de största fotbollsspelarna Djurgården haft. Och en ännu bättre människa. Han var en av de som myntade ordet "Järnkaminerna", säger Djurgårdens sportchef Bosse Andersson till tidningen.

ANNONS
|

Sigvard "Sigge" Parling spelade i Djurgården mellan åren 1949-1956 samt 1957-1960. På söndagen meddelande klubben att den tidigare försvararen gått bort. Han blev 86 år gammal.

På söndagskvällen spelar Djurgården mot Malmö FF. Då kommer hålls det en tyst minut för att hedra Parling och spelarna kommer även att bärasvarta sorgeband, rapporterar Expressen.

– Tyvärr har vi fått uppgifter om att Sigge Parling har dött. Något vi givetvis beklagar oerhört. Sigge var en av de största fotbollsspelarna Djurgården haft. Och en ännu bättre människa. Han var en av de som myntade ordet "Järnkaminerna", säger Djurgårdens sportchef Bosse Andersson.

Parling låg bakom namnet på Djurgårdens supporterföreningJärnkaminerna.

ANNONS

– Sigge var en av de största fotbollsspelarna Djurgården haft. Och en ännu bättre människa. Han var en av de som myntade ordet "Järnkaminerna", säger Djurgårdens sportchef Bosse Andersson till tidningen.

En av hans största bedrifter som fotbollsspelare var det historiska VM-silvret som Sverige fick med sig ifotbolls-VM 1958. Han tog även två SM-guld med Djurgården och hade landslagsmeriter i bandy.

ANNONS