Vilda jublet för Blåvitt – spelar allsvenskan även 2021

IFK Göteborg körde över Östersund och vann med 4-0. En seger som innebär att det blir fortsatt spel i allsvenskan även nästa säsong för Blåvitt.
– Det är sjukt gött, jävligt gött, säger Emil Holm.

ANNONS
|

Förutsättningarna var glasklara för IFK Göteborg.

En seger borta mot Östersund och det allsvenska kontraktet skulle vara säkrat.

Det skulle börja bra.

För Emil Holm tajmade Tobias Sanas frispark och vips så var det 1-0.

Av bara farten kom även 2-0 när Sargon Abraham snyggt lyfte in bollen.

När Alexander Farnerud fick öppet mål och gjorde 3-0 i den andra halvlen var matchen över.

Även om Mattias Bjärsmyr skulle hålla sig framme och sätta dit 4-0 och mittbacken firat med Cristiano Ronaldos patenterade målgest.

– Jag gör ju inte mål så ofta ... men nu hamnade jag rätt och satte den med fötterna till och med. Jag tänker inte så mycket på att jag gör mål utan är glad för stunden och sen har man nästan glömt det, säger han.

ANNONS

Segern var viktig.

Minst sagt.

För efter segern kan inte Kalmar, Falkenberg eller Helsingborg gå om IFK Göteborg i den allsvenska tabellen. Med andra ord så är det allsvenska kontraktet säkrat även för nästa säsong.

Något som givetvis betyder mycket för spelarna.

– Det är sjukt gött! Det är många anspänningar som släpper nu ... jävlar vad gött det är, säger Emil Holm.

Den stora förklaringen till varför IFK Göteborg hamnat i den här situationen att laget gjort alldeles för få mål under säsongen. Något som började med att Robin Söder gick sönder och laget inte hade någon naturlig ersättare till honom i truppen.

Sedan Roland Nilsson kommit in har fokuset legat på att tajta till defensiven.

– Vi har haft problem med målskyttet hela säsongen ... ända fram till idag egentligen. Vi ska börja med att sätta defensiven och sen kommer det andra. Det visar vi nu med flera fina anfall och flera fina mål, säger Mattias Bjärsmyr och fortsätter:

– Det är inte så att jag säger att alla ska lägga sig på försvar i vår egna box. När vi har bollen ska vi ha fart och fläkt och allt det där. Men vi måste göra det andra också. Väldigt mycket på den här nivån är psykologi och det får du genom att vinna matcher. Det kan alla intyga.

ANNONS

Så startade IFK Göteborg: 4-5-1

Giannis Anestis - Alexander Jallow, Mattias Bjärsmyr, Kristopher Da Graca, Sebastian Eriksson (Jesper Tolinsson, 83) - Emil Holm (Yahya Kalley, 83), Jakob Johansson (August Erlingmark, 88), Alhassan Yusuf, Tobias Sana, Sargon Abraham (Amin Affane, 88) - Alexander Farnerud (Robin Söder, 73).

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS