Victor Nilsson Lindelöf utbytt – tog sig för bröstet

Victor Nilsson Lindelöf byttes ut i Manchester Uniteds segermatch mot Norwich. TV-bilderna visade hur den svenska landslagskaptenen tog sig för bröstet och fick läkarassistans innan han lämnade planen.
– Han hade svårt att andas och hans hjärtfrekvens var högre än normalt, säger United-tränaren Ralf Rangnick.

ANNONS
|

Victor Nilsson Lindelöf, 27, fick förtroendet från start av nye tränaren Ralf Rangnick i Manchester Uniteds ligamöte med Norwich. Men det svenska landslagskaptenen kunde inte fullfölja matchen. Vid ställningen 0–0 och med 20 minuter kvar stannade Lindelöf upp och tog sig för bröstet. Hans lagkamrater vinkade in läkare och tecknade snabbt för byte. Lindelöf satte sig på planen och visade att allt inte stod rätt till och fick hjälp av läkare på planen.

– Han ser illamående ut, han tar sig för bröstet. Otäcka och oroväckande bilder, sa Viasats kommentator Anders Bjuhr i sändning.

– Det är oroväckande när spelare tar sig för bröstet med tanke på vad vi sett en del av den senaste tiden. Vi får hoppas att det inte är något allvarligt.

ANNONS

Svensken kunde för egen maskin lämna planen med läkare vi sin sida och ta sig ner i spelartunneln, men han fick stanna och hämta andan flera gånger på vägen. In i Lindelöfs ställe kom Eric Bailly.

Lugnande besked efter matchen

Efter matchen gav United-tränaren Ralf Rangnick lugnande besked via klubbens hemsida.

– Han minns inte hur det hände. Jag antar att det var en kollision med en annan spelare och han kunde inte andas och hans hjärtfrekvens var högre än normalt.

Han fortsätter:

– Vi har gjort tester och hittills verkar allt vara okej, men han är fortfarande lite skakad.

Lagkaptenen Harry Maguire fick efter matchen en fråga om sin lagkamrat.

– Han verkade okej där inne (i omklädningsrummet, reds. anm.), han kände bara lite obehag, säger ha.

United-målvakten David de Gea fick även han svara på frågor om Lindelöf.

– Jag vet inte vad som hände. Han svårt att andas. Vi har sett Eriksen, Agüero... det är bättre att kliva av. Förhoppningsvis är han okej.

Direkt efter att Lindelöf lämnat planen gav Cristiano Ronaldo United ledningen genom en straffspark. 1–0 blev också slutresultatet.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS