Veteranens gest mot läktaren – efter målet

Elfsborgs Johan Larsson gjorde sitt första mål för säsongen.
Då firade den kritiserade kaptenen med en gest mot läktaren.
– Det har varit mycket surr från media och soffexperter. Det var mycket känslor som kom ut, säger han.

ANNONS
|

Larsson slog in sin egen nickretur i 89:e minuten och fastställde slutresultatet i Elfsborgs 2–0-seger mot Halmstad.

Efteråt drog han först rejält i målnätet för att sedan göra en ”pratgest” upp mot läktaren. En tydlig markering.

– Det har varit mycket surr från både media och soffexperter och allting. Kring mig och andra äldre spelare. Det var mycket känslor som kom ut, säger Larsson i mixade zonen efteråt.

Elfsborg har gått trögt i allsvenskan och Larsson har varit mest kritiserad, efter en fin fjolårssäsong med fem mål och sex assist. I år hade han, fram till Halmstadsmatchen, inte gjort några poäng. Och det är i offensiven han har sina kvaliteter.

ANNONS

Han tar ny kraft:

–  Jag vet vad jag ger till det här laget. Jag tycker det är tråkigt att det blir en negativ stämning och inte stöttande istället. Det var skönt att få göra mål i dag.

Du har sagt tidigare att du inte har några problem med att du får ta skiten, i stället för någon yngre spelare.

– Ja, det kan jag. Jag spelar varje match och har inte grävt ner mig. Vår ståplats är fantastisk, men det är en annan tid med öppenhet och sociala medier. Folk sitter bakom skärmar och är anonyma. Man kan skicka meddelanden, det är helt fine. Det är tur det är till mig som har spelat professionellt i 15-16 år. Men för de som inte har varit det är det tufft.

Har du fått mycket hat i dina sociala medier?

– Hat vet jag inte om det är. Man får jättegärna tycka att jag är en dålig fotbollspelare, så länge man vet att när jag har det här klubbmärket på mig så ger jag allt. Mitt bästa. Och det kommer jag göra tills den dagen jag lägger av.

Vet du om några yngre spelare har fått utstå något?

– Nej, jag hoppas inte det Jag tycker våra unga spelare har varit bäst hittills, tillsammans med Sebastian Holmén. Så jag hoppas inte de har fått det. Men är det så, så är det så.

ANNONS

LÄS MER:Elfsborg segrade – i Jimmy Thelins sista hemmamatch

LÄS MER:Johan Larsson: ”Jag har blivit svartmålad – och det är okej”

ANNONS