Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Häckens sportchef Martin Ericsson. Bild: MICHAEL ERICHSEN
Häckens sportchef Martin Ericsson. Bild: MICHAEL ERICHSEN

Valgeir Fridriksson klar för Häcken

BK Häcken förstärker.
Isländske högerbacken Valgeir Fridriksson, 19, är klar för de fyra kommande säsongerna.
– Det här är en fantastisk möjlighet för mig, säger Fridriksson.

BK Häcken stärker upp försvarslinjen kommande säsong.

Och de hämtar landslagsmeriterat från Island.

Nittonårige ytterbacken Valgeir Fridriksson hämtas från isländska mästarklubben Valur från Reykjavik och ska tillbringa de kommande fyra säsongerna i BK Häckens färger.

– Valur är kanske den största klubben på Island så jag kunde inte komma längre där och jag ville ta nästa steg i min karriär. Allsvenskan är en större liga och BK Häcken är en större klubb och ska också spela ute i Europa nästa år så det här är en fantastisk möjlighet för mig och att bli en professionell fotbollsspelare har varit min dröm sedan jag var barn, säger han till Häckens hemsida.

Valgeir Fridriksson klar för BK Häcken

Klubbens sportchef Martin Ericsson:

– Vi har sett hur isländska spelare lyckats bra utomlands i andra klubbar och nu fick vi läge på Valgeir och det är precis den profilen vi söker. Vi har fått fina lovord om honom från personer verksamma inom isländsk fotboll. Vi hoppas och tror att han som islänning kan anpassa sig till Sverige och svensk fotboll så snabbt som möjligt och att han kommer vara med och konkurrera om en tröja, avslutar Martin Ericsson.

Sportchefen beskriver nyförvärvet som en fysisk spelare med sina 191 centimeter.

– Han jobbar mycket med fart och kraft och för oss är det viktigt att en ytterback kan försvara. Han är högerfotad och hans naturliga position är till höger men eftersom det isländska landslagets ordinarie högerback också spelar i Valur så har Valgeir fått hålla till mycket till vänster under året. Och det är något vi ser som en styrka – han har bevisat att han kan spela på bägge positioner.

LÄS MER: Häcken förlänger inte med Nikola Gulan

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.