Sara Doorsoun.
Sara Doorsoun. Bild: SIMON HASTEGÅRD

Utspelet mot Fischer: "Har sina svagheter"

Nilla Fischer hyllades på den tyska presskonferensen inför VM-kvartsfinalen. Men Sara Doorsoun skickade också med en pik mot sin tidigare lagkamrat i Wolfsburg.
– Hon har vissa svagheter, säger Doorsoun.

ANNONS
|

Efter sex säsonger i Wolfsburg är Nilla Fischer ett aktat namn i Tyskland.

Tyska målvakten Almuth Schult, som har varit lagkompis med Fischer i Wolfsburg, har inför matchen öst beröm över den svenska mittbacken. Och när tyskorna inför VM-kvartsfinalen mot Sverige höll presskonferens på Roazhon Park i Rennes fick Fischer ytterligare positiva vitsord, nu av en annan tidigare lagkompis, Sara Doorsoun.

– När jag kom till Wolfsburg så visste jag att jag skulle kunna lära mig mycket av henne. Hon har visat genom åren att hon är en oerhört bra försvarare.

Innan hon tillade:

– Hon har visat att hon är en av de bästa på den här nivån, men hon har också vissa svagheter ...

ANNONS

Vilka svagheter det rör sig om ville dock inte Doorsoun berätta.

– Det håller vi för oss själva, säger 27-åringen som inte har haft någon kontakt med Fischer inför drabbningen.

"Ska skriva vår egen historia"

– Nej. Det har jag inte. Jag har bara känt henne under ett år och vår relation är inte så nära att vi skulle prata med varandra inför den här matchen. Dessutom vill jag bara fokusera på matchen och inte prata med mina motståndare.

När det gäller mötet mellan lagen tror Doorsoun att det blir en tuff utmaning för Tyskland – även om landet historiskt har haft enkelt mot Sverige.

En statistik hon inte gärna ville prata om.

– Jag kommer att spela med det här laget och vi ska skriva vår egen historia.

Förbundskapten Martina Voss-Tecklenburg var inne på samma linje.

– I allmänhet bryr vi oss inte så mycket om statistiken. Båda lagen vill till semi, båda lagen har den kvaliteten som krävs. Sverige–Tyskland är en klassisk match som alla fram emot, säger hon.

Obrydd om svenska självförtroendet

Doorsoun tillade:

– Det blir en intensiv match. Vi känner väl till styrkorna i det svenska laget och våra egna styrkor. Vi vet att vi måste vara starka och bestämda i man mot man spelet.

ANNONS

Flera spelare i det svenska laget har inför matchen sagt att kvartsfinalen är ett ypperligt tillfälle för Sverige att bryta den tunga sviten med 24 år utan vinster mot Tyskland i mästerskapssammanhang.

– Av det har jag har sett har vi stora chanser att vinna matchen, sade exempelvis Kosovare Asllani häromdagen.

Sara Doorsoun bryr sig inte nämnvärt om det blågula självförtroendet.

– Jag bryr mig inte så mycket om vad de svenska spelarna säger. Vi känner till våra styrkor och vi vet vad vi kan erbjuda på planen, och det kommer vi att göra i matchen.

ANNONS