Utsiktens BK:s klubbhus vandaliserat

Utsiktens klubbstuga har utsatts för vandalisering. På tisdagskvällen kastades en sten in genom ett fönster på klubbstugan vid Ruddalen.
– Det är bara för att förstöra, suckar Jan-Anders Pettersson som sitter i klubbens styrelse.

ANNONS
|

Sent på tisdagskvällen gick larmet i fotbollsklubben Utsiktens BK:s klubbhus vid Ruddalens IP.

Någon hade kastat in en sten genom ett fönster vid entrén.

– De hade kastat in en stor sten, det är bara för att förstöra, säger Jan-Anders Pettersson som sitter i klubbens styrelse och var uppe vid klubbhuset efter att han fått reda på att larmet gått på tisdagskvällen.

Enligt Pettersson ska ingen ha tagit sig in i huset och det ska inte röra sig om något inbrott.

– Vid första anblicken såg jag ingenting inne utan det var någon som slängt in en stor sten. Det såg väldigt lugnt ut, säger han och fortsätter:

ANNONS

– Men nu ska vi titta över allt en gång extra nu.

Polisen larmades till platsen av en cyklist. När polisen kom till platsen kontrollerades några personer och en polishund sökte vid lokalen. Ingen som kunde kopplas till brottet hittades dock.

– Det var en anmälare som cyklade förbi och hörde att larmet tjöt och ringde polisen. Det var två krossade rutor på byggnaden och det skrevs en anmälan om skadegörelse, berättar polisens presstalesperson Hans-Jörgen Ostler.

”Det kom som en överraskning”

Jan-Anders Pettersson säger att det är första gången något sådant här händer vid Utsiktens klubbhus.

– I början när vi hade stugan här hände det några gånger att det var lite stökigt men det är snart tio år sedan, senaste åren har det varit lugnt. Så det kom som en överraskning.

Vid Välens idrottsplats några kilometer bort brann i januari i år ett klubbhus med omklädningsrum tillhörande Västra Frölunda IF och för ett par veckor sedan totalförstördes en föreningslokal vid Välens IP. Polisen rubricerade då händelsen som grov skadegörelse genom brand.

LÄS MER:400 unga utan klubbstuga efter brand på Välens IP

LÄS MER:Klubbstuga i Frölunda totalförstörd i brand

Ingemar Lundin, sportchef i Utsiktens BK, säger att flera föreningar i Frölunda arbetar tillsammans för att göra området tryggare.

– Vi försöker gemensamt göra det bra på Ruddalen och områdena omkring. Vi måste få bort de här grejerna. Det är inte upplyst och för att säkra upp och göra det tryggt på ett fantastiskt idrottsområde behöver vi kroka arm. Då kanske vi slipper det här i framtiden.

ANNONS

ANNONS