Utsikten släppte in tre mål på 20 minuter mot Örebro

20 minuter.
Så lång tid tog det innan Utsikten låg under med 3–0 mot Örebro.
– Patetiskt, dundrar Erik Westermark i Discovery Plus.

|

Ingen seger på de fyra senaste matcherna och toppkonkurrenter som ångar på. Utsikten var pressat inför bortamötet med Örebro. Utan tränare Bosko Orovic, avstängd efter en varning i förlusten mot Trelleborg, minskade inte direkt trycket av den mardrömsstart man åkte på.

Redan i den tredje matchminuten blev laget straffat för ett tveksamt defensivt agerande. Viktor Backman höll sig då framme och gav hemmalaget ledningen.

Samme Backman fälldes sedan av Ronald Mukibii varpå domare Tess Olofsson pekade på straffpunkten i den elfte matchminuten. Elvameterssparken förvaltade Kalle Holmberg stensäkert.

När klockan tickade upp på 20 spelade minuter tryckte sedan Backman in 3–0 på en passning snett inåt bakåt.

Kuggen rasande

Utsikten agerade omedelbart med ett offensivt byte. Ut klev straffsyndaren Mukibii och in kom anfallaren Linus Carlstrand efter bara en halvtimme.

Det gav ingen påverkan på resultatet i den första halvleken.

– Det är så jävla illa så att det är löjligt. Visst, vi har spelet och trillar boll i början men de gör mål på våra juniormisstag. Patetiskt, dundrar Erik Westermark i Discovery Plus.

Utsikten bytte in såväl Ivo Pekalski som Felix Eriksson till den andra halvleken men bara fem minuter senare satte Valgeir Valgeirsson 4–0. Spola fram ytterligare en kvart och Jake Larsson hade ökat på till 5–0.

Carlstrand reducerade sedan till 5–1 med sitt första mål i Utsikten. Det hjälpte föga då målet blev det sista i matchen.

5–1-förlusten innebär, utöver att självförtroendet får sig en rejäl törn, att läget i tabelltoppen nu är prekärt. Avståndet upp till Västerås är fem poäng stort – samtidigt skuggar såväl Gais som Öster därbakom.

Så startade Utsiktens BK

(3–5–2): Elias Hadaya – Ronald Mukibii (Linus Carlstrand, 30), Sebastian Lagerlund, Wilhelm Nilsson – Fredrik Martinsson (Emir Bosnic, 64), William Milovanovic (Ivo Pekalski, 46), Alexander Faltsetas (Felix Eriksson, 46), Predrag Randelovic, Erik Westermark – Lucas Hedlund (Paulo Marcelo Souza Alves, 64), Albin Skoglund