Utsikten mållösa i kvalet – får spela kvar i superettan

Det var ett hopplöst läge för Utsikten – som gick in i kvalreturen mot BP med ett sjumålsunderläge.
Matchen stoppades plötsligt efter tio minuter. Ett strömavbrott lämnade Grimsta i mörker i över en timme.
När matchen väl kunde spelas klart blev den mållös. Utsikten får spela kvar i superettan nästa säsong.

ANNONS
|

Det var ett beckmörkt läge för Utsikten när de åkte till ett kylslaget Grimsta IP och var tvungna att hämta upp sjumålsunderläge mot Brommapojkarna för att få kunna nå allsvenskan. I princip en omöjlig uppgift.

– Man skäms ju över vad som hände i helgen så man vill komma hit och vinna tillbaka sin heder och visa att det bara var en engångsgrej och att det aldrig mer kommer att hända, säger lagkapten Erik Westermark efter matchen.

Stora förseningar efter strömavbrott

Det blev inte ljusare för Utsikten när matchen efter drygt tio minuter fick avbrytas.

Strömmen till strålkastarna på Grimsta IP hade gått och ljuset slocknat. Spelarna kallades in i omklädningsrummen. Strömavbrottet varade i cirka en timme.

ANNONS

Spelarna fick på nytt värma upp innan matchen kunde dra igång igen. Nästan en och en halv timma försenad. Då hade stora delar av publiken lämnat Grimsta IP och snön börjat falla över konstgräset.

Lagkapten Erik Westermark tog dock lätt på avbrottet.

– Vi gick in och satte på musik och njöt lite. Så det var inte så mycket med det. Det var tur att man inte behövde stanna en natt till för då hade man behövt ta semester från kneget, säger han.

Chansfattigt efter avbrottet

Matchen då?

Efter det långa uppehållet förde Brommapojkarna spelet. Utsikten åt sig – ju längre halvleken gick in i matchen. Men inget av lagen skapade några farliga lägen. Den långa första halvleken slutade mållöst.

Till andra halvlek byttes målkungen Lucas Hedlund och Fredrik Martinsson in. Bosko Orovic ville se mer rörelse i anfallsspelet.

Det var nära att ge effekt direkt. De två inbytta spelarna skapade varsitt läge direkt – men båda gångerna valde de att försöka passa bollen istället för att gå på avslut.

Spelet öppnade upp sig lite mer i den andra halvleken. Inoussa i BP fick ett gyllene läge men sköt långt över. Falsetas bröt bollen och kom i perfekt läge, men även hans skott gick långt över. Även Mukiibi testade på långt håll och Hamidovic var nära.

ANNONS

Utsikten kvar i Superettan

Men matchen slutade mållöst och Utsikten spelar kvar i superettan.

– Jag tycker nästan vi är bättre än dem. De skapar ett farligt läge och jag tycker att vi stundtals skapar en del farliga lägen. Jag tycker att vi är bättre men samtidigt har de 7-0 i rumpan och har inte så mycket att spela för, säger Westermark.

När han summerar säsongen ser han en otroligt bra vår men en nästan lika dålig höst. Samtidigt menar han att tredjeplatsen i superettan har motbevisat många experter.

– Vi kommer gå rakryggade när det har lagt sig och ändå känna stolthet.

Nu väntar snart semester för Westermark.

– Jag ska jobba den här veckan och sen ska vi till Gran Canaria med familjen, barnen och frugan. Det ska bli otroligt härligt att umgås med dem.

LÄS MER:Betyg: Så bra var Utsikten-spelarna i superettan 2023

LÄS MER:Strömavbrott i allsvenska kvalet mellan BP och Utsikten

LÄS MER:Kevin Ackermann om succén i BP och allsvenska kvalet

Så startade Utsikten

(3-5-2): Hadaya – Westermark, Mukiibi, Nilsson – Mohideen, Falsetas, Pekalski, Milovanovic, Randelovic – Landsten, Skoglund.

ANNONS