Utsikten kollapsade – tappade allt i kaotisk match

Utsikten stormade mot segern efter två mål från Lucas Hedlund i första halvlek.
Men i en fullständigt kaosartad andra halvlek, med dubbla röda kort och flera stora bråk på planen, tappade ”Kiken” allt och förlorade med 2–3.
– Vi bajsar ner oss och spelar som ett patetiskt jävla gäng tolvåringar. Uselt!, dundrar lagkapten Erik Westermark efter Utsiktens ras.

ANNONS
|

Västerås och Gais segrade på lördagen och satte i och med det ordentlig press på Utsiktens BK i superettans toppstrid. Hemma mot Trelleborgs FF på Bravida arena, där Utsikten inte förlorat sedan i mitten av april, hade serietvåan chans att replikera.

Allt pekade på tre poäng efter att Lucas Hedlund prickat in två mål inom loppet av två minuter i första halvlek. Men i en totalt kaosartad andra halvlek, med dubbla röda kort och flera storbråk, tappade Utsikten allt och förlorade till sist med 2–3.

– Vi spelade jätte- jättebra bra i första halvlek. Det var helt fantastisk fotboll. Vi utplånade dem. Sedan kom vi ut i andra halvlek och ... jag tror jag såg sju, åtta, nio, jag vet inte hur många, juniorer i vårt lag. Folk beter sig som att de är elva år, vi är rädda, vill inte spela fotboll, vi skickar långt. Vi bajsar ner oss och spelar som ett patetiskt jävla gäng tolvåringar. Uselt!, säger lagkapten Erik Westermark.

ANNONS

Inför matchen mot TFF hade ”Kiken” spelat 286 minuter i följd utan att göra mål. Det hann bli 308 minuter, sedan skottfintade Lucas Hedlund läckert, innan han kyligt rullade in 1–0 i den 22:a minuten. Trelleborg hann knappt sparka igång igen innan Utsikten slog till på nytt. Efter att ha rullat upp längs kanten kunde Linus Carlstrand hitta in med bollen i straffområdet, där tog sig Lucas Hedlund förbi sin bevakare och rakade in 2–0.

Utsikten tappade i andra halvlek

Hedlunds 15:e och 16:e fullträff för året, det tar honom upp i ensam skytteligaledning i serien.

Så långt hade Utsikten haft full kontroll på matchen, men i början av andra halvlek fick Trelleborg nytt liv, det här efter en bjudning av Elias Hadaya. Målvakten skulle ta ner ett högt inlägg, men agerade tveksamt. Nicolas Mortensen fläkte sig fram och tryckte in reduceringen. Hadaya pekade mot solen, som såg ut att ha stört honom.

Med timmen spelad förändrades förutsättningarna. Domare Magnus Lindgren tyckte att Erik Gunnarsson tog för lång tid på sig att slå en frispark och mittbacken, som redan hade ett gult kort, fick sin andra varning och blev utvisad.

Därefter följde en avslutning på matchen som innehöll massvis av känslor och tuffa dueller, flera storbråk, ett rött kort för Trelleborgs Zander Hyltoft och dubbla mål för gästerna.

ANNONS

Först nickade Henry Offia in 2–2 i den 71:a minuten och i den 86:e minuten prickade sedan Nicolas Mortensen in sitt andra mål för dagen och skickade tre poäng till Trelleborg.

Efteråt rasade Utsikten-lägret mot domare Magnus Lindgren.

– Ta bort hans licens, säger Lucas Hedlund.

Erik Westermark tar vid:

– Jag kan inte prata med den gula mannen på mittplanen. Jag vet inte vad som händer med honom i dag. Det är helt otroligt. HELT OTROLIGT!

– Alla som ser matchen måste se att det är katastrof. Det är en helt otrolig nivå. Man får inte prata med honom. Han säger till mig att jag inte får prata med honom, medan det andra laget står och skriker till honom för fullt. En ensidig domarbedömning. Det röda kortet vi får är det sjukaste jag har varit med om.

Kaptenen: ”Vet inte vad andra håller på med”

Om vi bortser från domaren, vad är det i ert spel som gör att ni tappar det här?

– Jag vet inte ... vi spelade som sagt ut dem totalt i första halvlek. Sedan i andra halvlek agerade vi som ett patetiskt gäng, säger Erik Westermark.

Tror du det är något mentalt, ni är nere i en svacka?

ANNONS

– Ingen aning. Jag kan inte stå och svara för andra. Jag vet bara att jag är där och beter mig som en militär, köttar och krigar, men jag vet inte vad andra håller på med i dag, tyvärr.

Upplever du att ni är pressade?

– Inte alls. Vi ska ligga sist enligt alla, men vi ligger i toppen. Vi har ingen press, ingen stress. Vi ska bara fortsätta spela vårt spel.

Hur går ni vidare?

– Vi får ta med oss förstahalvleken i dag. Vi rullade ut dem då.

Utvisade Erik Gunnarsson tar vid:

– Vi får ta det här som tändvätska. Vi får ta nästa match och så ska vi se till att mörda den matchen, även om jag inte är med.

Är du orolig över hur trenden ser ut i toppstriden?

– Nej, nej. Inte med tanke på att vi ska komma sist ändå, enligt alla, så är jag inte orolig, säger Gunnarsson.

Förlusten gör att Utsikten nu har fyra raka matcher utan vinst, serieledningen är tappad och ner till Gais på kvalplatsen är det nu bara fyra poäng.

GP har varit i kontakt med domare Magnus Lindgren, om en kommentar kring kritiken som har riktats mot honom, Lindgren har valt att avböja att kommentera.

ANNONS

Fakta: Utsiktens BK

(3–5–2) Elias Hadaya – Sebastian Lagerlund, Jesper Brandt, Erik Gunnarsson (Utvisad, 61) – Fredrik Martinsson (Felix Eriksson, 90), Predrag Randelovic, Ivo Pekalski (Lorent Mehmeti, 90), William Milovanovic (Paulo Marcelo, 88), Erik Westermark – Lucas Hedlund, Linus Carlstrand (Alexander Faltsetas, 63).

LÄS MER:Utsiktens BK är bäst – och äldst

LÄS MER:Gigantiska uträkningen: Så slutar superettans toppstrid

LÄS MER:Utsiktens plan: Så ska de hitta vinnarspåret igen

ANNONS