Utsikten förlorade mot Sundsvall efter ny utvisning

Utsikten åkte på en tung förlust mot Sundsvall – och kan nu tappa serieledningen i superettan.
Detta efter en utvisning redan i den 17:e minuten.
– Det känns bajs. Helt ärligt. Vi ska slå dem här, säger Linus Carlstand till Discovery.

|

Serieledande Utsikten reste till Sundsvall för en viktig match i kampen om ett historiskt allsvenskt kontrakt.

Då fick IFK Göteborg-lånet Linus Carlstrand chansen för första gången, som ersättare till avstängde skyttekungen Lucas Hedlund.

Men det var nedflyttningshotade Sundsvall som inledde matchen bäst och pressade tillbaka Utsikten.

Utsikten en man mindre – igen

Det skulle bli än svårare för Kiken inom kort.

För redan i matchminut 17 drog Wilhelm Nilsson på sig sitt andra gula kort och visades ut. Backens andra röda kort för säsongen – och den andra matchen i rad som Utsikten drabbas av en utvisning.

Sundsvall hade fortsatt mer boll, men Utsikten försvarade organiserat och väl och var sedan kvicka i omställningsspelet när tillfället gavs.

– Det är slitsamt. Det blir många löpmeter i dag, säger Alexander Faltsetas till Discovery i paus och ger sedan sin syn på domsluten i matchen:

– Det är mycket kamp och så där. Många starka viljor som vill skrika sig till sin fördel.

Brände kanonläge – och hamnade i underläge

Utsikten fick mer kontroll på matchbilden i starten av den andra halvleken och spelade jämnt med Sundsvall – trots det faktum att man var en man mindre på planen.

När klockan närmade sig timmen spelad fick Linus Carlstrand ett kalasläge efter att målvakten Oscar Jonsson tappat bollen. Men anfallaren tog för god tid på sig mitt framför mål och blev av med bollen.

I stället var det Sundsvall som minuten senare kunde ta ledningen genom Robert Lundström som placerade in bollen mellan benen på Elias Hadaya.

Trots ett par heta kvitteringschanser, inte minst på fasta situationer, tvingades Kiken slutligen vända hem med noll poäng (0–1).

Nu kan Utsikten tappa serieledningen – om Västerås besegrar Öster under måndagskvällen.

– Det känns bajs. Helt ärligt. Vi ska slå dem här. Vi tar ett onödigt rött kort i första. Jag fattar inte varför domaren tar det ... Sen får vi jobba på och slita som djur i 90 minuter, säger Linus Carlstrand till Discovery efter matchen.

Så startade Utsikten mot Sundsvall

3–5–2: Elias Hadaya – Jesper Brandt – Erik Gunnarsson, Wilhelm Nilsson – Fredrik Martinsson, Alexander Faltsetas, Ivo Pekalski, Predrag Randelovic, Erik Westermark – Linus Carlstrand, Albin Skoglund.