Utsikten föll mot Jönköping-Södra – efter stora tabben

Det bjöds knappt på en målchans i den andra halvleken. Men ett läge för Jönköping-Södra räckte då Daniel Ljung rundade Mikica Gjorgievski och enkelt kunde placera in matchens enda mål.
En tung förlust för Utsikten.

|

Utsikten tog en tung och efterlängtad seger mot Brage senast. En seger som gjorde att avståndet till lagen på den nedre halvan växte. Hemma mot Jönköping-Södra skulle det bli hetsigt direkt.

Först provade Karl Bohm lyckan men misslyckades från distans.

Därefter fick Robin Book ett jätteläge i straffområdet men missade. I samma sekvens skrek han och hela J-Södras bänk efter straff då bollen rullade upp på armen på Erik Westermark.

Domare, Fredrik Oppong, var dock säker på sin sak och viftade bort de protesterna.

Därefter skulle Robin Book åka på ett gult kort efter en duell med Predrag Randelovic innan chanserna började dyka upp.

Som när Edin Hamidovic fick sitt läge men sköt rätt på Mikica Gjorgievski. Samma öde gick Karl Bohm till möte när han avlossade bössan igen men träffade endast Alexander Nilsson.

Bästa chansen i den första halvleken fick dock Malkolm Moenza men då stod Mikica Gjorgievski för en finfin parad.

– Det är en speciell första halvlek. De får några lägen ibland, vi får några ibland. Det är ingen struktur på det, säger Jesper Brandt till Discovery.

Otäck kollision – men trion klarade sig

I den andra halvleken bombade Edin Hamidovic in bollen i mål. Ett helt otagbart avslut men dessvärre för Jönköping-Södra var han solklart offside.

Med dryga halvtimmen gick Karl Bohm upp i en luftduell och smällde ihop med både Alexander Nilsson och Adam Ben Lamin och det var otäcka scener för en stund på Bravida Arena när samtliga ur trion behövde läkarvård.

Trion kunde dock spela vidare.

Det såg länge ut att det inte skulle bli några mål.

Men Daniel Ljung ville annat och rundade Mikica Gjorgievski som kom helt fel ut och då var det öppet mål och 1–0 till gästerna.

Ett mål som även blev det enda i matchen.

Så startade Utsikten 5–3–2

Mikica Gjorgievski – Allan Mohideen (Jonathan Quintero Olsson, 86), Erik Westermark, Jesper Brandt, Wilhelm Nilsson, Mattias Bouvin (Erik Gunnarsson, 62) – Predrag Randelovic, Karl Bohm, Markus Björkqvist (Diocounda Gory, 86) – Peter Nsima, Lucas Hedlund (Seth Airam Vega Ramirez, 45).