Upprört efter ännu en Gaisförlust

Gais förlorade med 0-1 mot AFC Eskilstuna. Stämningen på Gamla Ullevi var rejält upprörd då slutsignalen när en grupp supportrar ropade ut sin ilska mot spelarna på planen.

|

Kräftgången fortsätter för Gais. I en aggressiv, bubblande, tillställning mot AFC Eskilstuna, som tvingades pausas på grund av inkastade föremål från läktaren, föll Gais med uddamålet. Adnan Kojic gjorde matchens enda mål.

Kojic, som var minst populär av alla på planen efter några frisparksincidenter i första halvlek, snappade upp en passning ett tiotal meter utanför straffområdet. Utan någon rejäl press på sig kunde han avancera framåt. När alla, inklusive Gais målvakt Alexander Nadj, förväntade sig ett hårt pressat skott kom istället en lös lobb. Nadj var chanslös och AFC tog ledningen strax efter paus.

Defensiven var inte Gais akilleshäl denna kokande heta majkväll. Istället var det, som tidigare under säsongen, i andra änden av planen bristerna fanns.

– Vi skapar tre solklara lägen, varav ett är öppet mål. Nu är det tungt och då kan man välja att dö eller att stå upp. Jag kommer alltid välja att stå upp, säger Gais tränare Bosko Orovic på presskonferensen efter matchen.

Bollinnehavet var stort. Effektiviteten och kvalitén på sista tredjedelen dock undermålig. För chanserna fanns där. Junes Barny hade ett läge redan efter ett par minuter, men Ivanov i AFC:s mål klarade. Barny hade ytterligare en möjlighet, denna ännu bättre, i mitten av andra halvlek. Edin Hamidovic klackade fram nyförvärvet från Marocko men dennes avslut smet över.

Upprört på läktaren

Barny byttes ut kort därefter och in kom Jesper Westermark. Men inte heller han lyckades skapa något av större värde mot AFC:s utomordentliga mittbacksduo Alexander Michel och Felix Michel. Inläggen nickades eller rensades bort. Inspelen stoppas genom enkla förflyttningar.

Bäst läge att kvittera gästernas ledning hade Edin Hamidovic som på tilläggstid plötsligt stod med ett vidöppet mål framför sig. Men volleyavslutet gick över. Poängen rann Gais ur händerna.

I slutskedet av matchen försämrades stämningen på Gamla Ullevi och ett 3s0-tal supportrar buade och dunkade händerna i avbytarbåset vid hemmalagets bänk.

– Jag förstår att alla har ett Gais-hjärta som är här. Samtidigt tror jag med garanti att spelet låser sig och att vi inte presterar på samma sätt av det här. Det ser jag på några av spelarna. Det är tufft. Samtidigt har jag inget problem med det, säger Bosko Orovic, som uppmanar supportrarna att rikta sin ilska mot honom och inte spelarna.

– Spelarna har inget med det här att göra. Sätt tryck på mig. Säg att jag är sämst, men försök att pusha spelarna, säger han.