Uppgifter: Zlatan får roll kring landslaget efter karriären

Oavsett om det blir en säsong till eller inte närmar sig Zlatan Ibrahimovics fotbollskarriär sitt slut. Nu skriver italienska La Gazzetta dello Sport att 40-åringen är muntligt överens med Svenska fotbollförbundet om en roll kring landslaget när karriären är över.

ANNONS
|

Nyligen vann Zlatan Serie A med Milan och han genomgick efter det en knäoperation. 40-åringens fortsatta karriär på fotbollsplanen är osäker – även om mer och mer talar för att han satsar mot en säsong till i Italien.

Nu skriver italienska La Gazzetta dello Sport, enligt Fotbollskanalen, att Zlatan är muntligt överens med Svenska fotbollförbundet om en roll kring landslaget när karriären väl är över.

Enligt uppgifterna rör det sig inte om en operativ roll i ledarstaben kring herrlandslaget utan om att Zlatan ska vara någon form av representant för förbundet och landslaget.

– Det vet jag inte (om det finns en sådan överenskommelse), säger landslagschefen Stefan Pettersson till Fotbollskanalen.

ANNONS

”Skulle inte bli förvånad om någon har ställt frågan”

På frågan om han känner till om det finns en dialog med Zlatan om ett framtida samarbete säger Pettersson:

– Nej, men jag skulle inte bli förvånad om någon har ställt den frågan eller har det uppe. Kan vi utnyttja egenskaper hos en sådan person är det inte dumt att stämma av.

När Sverige förlorade mot Polen i mars och missade VM fick förbundskapten Janne Andersson frågan om en eventuell landslagsroll för Zlatan i framtiden.

– Med hans erfarenhet och personlighet så vore jag korkad och jag inte ville använda honom på något sätt, på planen eller utanför planen, svarade Andersson då.

LÄS MER:Paolo Maldini: Zlatan vill fortsätta

LÄS MER:Zlatan har spelat utan ett korsband: Aldrig lidit så mycket

LÄS MER:Haaland om Zlatan: Han är galen

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS