Uppgifter: Sveriges VM-playoff kan flyttas till juni

Ryssland är avstängt av Fifa från internationella tävlingar. Nu kommer polska uppgifter som säger att Ryssland ändå kan få spela VM-playoff – som kan flyttas till juni.

ANNONS
|

Efter den ryska invasionen av Ukraina vägrade Polen, Sverige och Tjeckien att möta Ryssland i VM-playoff. Senare stängde Fifa av Ryssland från all internationell fotboll och det har varit oklart och Polen i och med det går direkt till playoff-final eller om ett nytt lag tas in i Ryssland ställe.

Nu kommer uppgifter från Polen som säger att playoff-spelet, som skulle ägt rum i slutet av mars, flyttas till juni och att Ryssland tillåts delta.

Polska sport.pl skriver, med hänvisning till en polsk journalist, att Fifa överväger att senarelägga playoff-matcherna. Det ska gälla både semifinalen mellan Tjeckien och Sverige och mellan Polen och Ryssland och finalen mellan de båda segrarna.

ANNONS

Ryssland har överklagat Fifas avstängning till idrottens skiljedomstol Cas och om matcherna spelas i juni tyder mycket på att Cas hinner behandla frågan och det kan då alltså vara så att Ryssland från spela. Enligt uppgifterna lutar det åt att Cas godkänner den ryska överklagan.

– Det här är en extraordinär situation, men Cas tar ingen hänsyn till moraliska eller politiska aspekter utan endast sportsliga, säger Cas-domaren Jakub Laskowski till sport.pl.

Besked från Fifa om playoff-spelet väntas komma inom kort.

– De indikationer jag har fått är att vi får ett svar väldigt snart, sa Svenska fotbollförbundets generalsekreterare Håkan Sjöstrand till TT tidigare på måndagen.

Sveriges match mot Tjeckien skulle spelats 24 mars och finalen den 29 mars.

Vinnaren av VM-playoffinalen får en plats till VM i Qatar i december.

LÄS MER:Besked inom kort om VM-playoff

ANNONS