Uppgifter: Så mycket satsade huliganen

Tonåringen som sprang in på planen och attackerade Östersunds målvakt Aly Keita, berättar i förhör att han hade spelat på ett visst resultat i matchen. När resultatet inte gick hem tog han ut sin besvikelse, uppger polisen.

ANNONS
|

Det var 15 augusti som det allsvenska mötet mellan J-Södra och Östersund avbröts i slutskedet av matchen. Detta då en kille i äldre tonåren sprungit in från läktaren och attackerat Östersunds målvakt Aly Keita.

Polisen berättar nu att han i förhör berättar att han inte har någon koppling till vare sig J-Södra eller Östersund. Att han befann sig i Jönköping förklarar han med att han spelat på ett visst resultat i matchen, när resultatet inte gick som han ville så tog han ut sin besvikelse.

LÄS OCKSÅ:Två spelare polisanmäls efter huliganattacken

–Det har inte framkommit några uppgifter under förundersökningen som talar för något annat motiv. Det finns inga andra misstänkta personer i ärendet. Förundersökningen beräknas kunna slutföras inom 2-3 veckor, säger Pernilla Törsleff, vice chefsåklagare på Åklagarkammaren i Jönköping i ett pressmeddelande.

ANNONS

Enligt Törsleff rör det sig om ett spel på mellan 5-10 000 kronor på matchen, det uppger hon till jmini.se.

En anonym person ska även ha gjort en polisanmälan mot två spelare i Östersund angående misshandel, alternativt försök till misshandel av tonåringen. Denna förundersökning har lagts ned då det inte ska finnas anledning att anta att något brott ska ha begåtts.

ANNONS