Uppgifter: Pauline Hammarlund på väg till Fiorentina

Häckenstjärnan Pauline Hammarlund kan vara förlorad för gulsvart.
Enligt Fotbollskanalen är anfallaren på väg till italienska Fiorentina.
Kontraktet uppges göra henne till en av ligan bäst betalda.

ANNONS
|

Pauline Hammarlund är en av Häckens största stjärnor. Den landslagsmeriterade anfallaren har spelat i laget, som tidigare gick under Göteborg FC:s organisation, sedan 2016 och vunnit såväl SM-guld som cupguld.

Hennes nuvarande kontrakt går ut i vinter, en option för att förlänga ska vara inbakad. Men nu rapporterar Fotbollskanalen att optionen inte utnyttjas – i stället stundar en utlandsflytt.

Läkarundersökning kvarstår

Enligt nyhetskällan rör det sig om italienska Fiorentina. Laget ska ha kommit med ett kontraktsförslag i miljonklassen, någonting som skulle göra henne till en av den italienska ligans bäst betalda spelare.

Hammarlund rapporteras vara en lyckad läkarundersökning ifrån att alla detaljer ska vara på plats. Enligt Fotbollskanalen kommer hon presenteras inom kort om inget oförutsett inträffar.

ANNONS

– Det är inget som är klart där men jag vet att det finns klubbar som är intresserade av henne. Och hon har fått okej till att klubbar kontaktar henne, så om det finns klubbar som är intresserade så finns det ingen skyldighet för dem att höra av sig till oss innan, säger Christian Lundström, sportchef Häcken.

Men ni vill behålla henne?

– Vi har räknat med att få behålla henne men samtidigt har vi haft en dialog där hon vill se vad det finns för chans. Hon trivs superbra i Häcken och vi är jättenöjda med henne, så det är mer för henne att se möjligheterna och om det finns något som är intressant och bra, säger Christian Lundström.

Anfallsstjärnan har tidigare spelat i Tyresö, Linköping och Piteå. I landslaget har det blivit 20 framträdanden.

GP-sporten söker Pauline Hammarlund för en kommentar.

LÄS MER:De får chansen i fotbollslandslagens januariturnéer

LÄS MER:Här är årets elva i Göteborgsfotbollen 2022

LÄS MER:Jennifer Falk utsedd till årets målvakt när damallsvenskans bästa hyllades

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS