Uppgifter: Ola Toivonen allvarligt knäskadad

Ola Toivonen tvingades lämna Malmö FF:s match mot Elfsborg på torsdagen. Enligt Sportbladets uppgifter rör det sig och en allvarlig knäskada för den tidigare landslagsanfallaren.

ANNONS
|

När Malmö FF mötte Elfsborg på torsdagen slutade det visserligen i MFF-seger men det skapades orosmoln för de himmelsblå under matchen. Både lagkapten Andres Christiansen och tidigare landslagsanfallaren Ola Toivonen tvingades lämna matchen med skador. Och med Toivonen kan det röra sig om en allvarlig skada.

Enligt Sportbladets uppgifter har 34-åringen drabbats av en allvarlig knäskada som kommer hålla honom borta från spel under en längre tid.

Malmö FF har inte lämnat några uppgifter om skadan men tränaren Jon Dahl Tomasson sa efter matchen:

– Jag hoppas att han är tillbaka efter uppehållet.

På fredagsförmiddagen kommenterar Malmö FF:s fysioterapeut Jesper Robertsson Toivonens skada:

ANNONS

– Under gårdagens match ådrog sig Ola Toivonen en underkroppsskada. Vi kommer idag och de närmaste dagarna att fortsätta med undersökningar för att ställa en korrekt diagnos. I dagsläget kan vi inte ge någon prognos på skadans grad eller när Ola är tillgänglig för spel igen, säger han till klubbens hemsida.

Lugnande besked om Christiansen

Vad gäller Christiansen gav dansken lugnande besked efter matchen:

– Det är ingen stor sträckning...eller känning, kalla det vad ni vill. Om det blir fyra dagar eller tio dagar vet jag inte. Det är inte fyra veckor. Vi vet mer om ett par dagar.

Malmö vann matchen med 2–1 och är med det nya serieledare i allsvenskan.

ANNONS