Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/4

Uppgifter: Moberg Karlsson och Bärkroth aktuella för Blåvitt

IFK Göteborg letar efter förstärkningar till nästa säsong.
Dessa förstärkningar kan finnas i gamla stjärnorna David Moberg Karlsson, 26, och Nicklas Bärkroth, 28, enligt GT.
Enligt tidningen är spelarna positivt inställda till en återkomst.

IFK Göteborg har en tung säsong bakom sig, där kontraktet säkrades i det absoluta slutskedet.

Nu är arbetet igång med att bygga en slagkraftig trupp till nästa säsong. Enligt GT har Blåvitt identifierat två tidigare stjärnspelare som nya värvningar.

Spelarna i fråga är Nicklas Bärkroth i Djurgården och David Moberg Karlsson i Sparta Prag. Enligt tidningen ska spelarna vara positivt inställda till en återkomst.

Både Bärkroth och Moberg Karlsson har haft svårt att få speltid i sina respektive klubbar. Spelarna ska nu alltså vara redo att flytta ”hem” trots att deras kontrakt löper till 2022 och 2021.

Debuterade för Blåvitt som 15-åring

Moberg Karlsson spelade i Blåvitt 2010–2013, innan han lämnade för dåvarande Premier League-klubben Sunderland. Sejouren blev inte som tänkt, och han har i tur och ordning representerat skotska Kilmarnock, danska Nordsjälland, svenska IFK Norrköping och nu senast tjeckiska Sparta Prag sedan den blåvita tiden.

Bärkroth slog igenom med dunder och brak och blev den yngsta allsvenska spelaren någonsin när han debuterade för IFK som 15-åring 2007. Den riktiga utväxlingen uteblev dock, och Bärkroth har sedan dess representerat Brommapojkarna, portugisiska UD Leiria, IFK Norrköping och Lech Poznan innan han anslöt till det Djurgården som blev svenska mästare 2019.

– Det är ju möjligt men jag har inte hört något, säger Djurgårdens sportchef Bosse Andersson om IFK:s eventuella intresse för Bärkroth, enligt GT.

GP har sökt IFK Göteborgs sportchef Pontus Farnerud för en kommentar.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.