Uppgifter: IFK Göteborg tittar på ersättare till Poya Asbaghi

IFK Göteborg har inte vunnit en allsvensk match på två månader. Enligt GT diskuterar nu klubbens styrelse att sparka tränaren Poya Asbaghi.

ANNONS
|

IFK Göteborg har en tuff säsong i allsvenskan.

2 juli var senast IFK Göteborg vann en allsvensk match. I den senaste matchen blev det 1-1 mot Mjällby och laget ligger nu på 12 plats i allsvenskan.

Enligt GT diskuterar nu Blåvitts styrelse huvudtränaren Poya Asbaghis framtid och enligt tidningen ska styrelsen redan ha en lista på tänkbara ersättare och ska vara ”beredd att agera inom kort om alla pusselbitar faller på plats”.

Enligt tidningen har styrelsen, där Mats Engström är ordförande, haft flera möten den senaste veckan och även klubbens ekonomiska läge ska ha diskuterats.

ANNONS

Kontrakt till 2022

Säsongen har dock inte bara varit mörker för IFK Göteborg. I juli vann klubben Svenska cupen och ska snart gå i in i kvalet till Europa League, där FC Köpenhamn står för motståndet.

Poya Asbaghi har varit huvudtränare för IFK Göteborg sedan 2018 och förra året förlängdes kontraktet till 2022.

IFK Göteborg har i år gjort flera tunga värvningar och tagit in bland andra Mattias Bjärsmyr, Jakob Johansson och Pontus Wernbloom.

GP har sökt ordförande Mats Engström, övriga i styrelsen och klubbdirektör Max Markusson.

IFK Göteborgs ordförande Mats Engström.
IFK Göteborgs ordförande Mats Engström. Bild: MICHAEL ERICHSEN
comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS