Simon Lundevall.
Simon Lundevall. Bild: TOBIAS STERNER

Uppges lämna allsvenskan – för Indien

I oktober lämnade Simon Lundevall sitt klubblag Elfsborg och har sedan ryktats vara aktuell för svenska mästarna Djurgården. Nu uppger SportExpressen att Lundevall är klar för en ny klubb – i Indien.

ANNONS
|

Simon Lundevall har spelat fem säsonger i Elfsborg och har under sin tid i Boråsklubben varit en allsvensk toppspelare där han bland annat vunnit assistligan i serien.

Efter den här säsongen gick klubben trots allt ut med att man går skilda vägar med Simon Lundevall.

– Det är svårt att återge sitt bästa minne efter fem år i föreningen. Men främst skulle jag vilja säga att jag har spelat med otroligt bra fotbollsspelare. Sedan är äventyren ute i Europa något man också kommer att ta med sig. Jag vann också assistligan i allsvenskan, så ja, det är mestadels väldigt många bra minnen man kommer att ta med sig, sa Lundevall till Elfsborgs hemsida då.

ANNONS

Klar för North East United

Därefter har Simon Lundevall bland annat ryktats vara aktuell för en flytt till de regerande svenska mästarna Djurgården, men nu ska det vara klart att 31-åringen fortsätter karriären någon helt annanstans.

SportExpressen skriver nu att Lundevall kommer skriva kontrakt med det indiska klubblaget North East United FC. Enligt tidningen ska kontraktet sträcka sig till och med mars, men inneha option på ytterligare ett år.

Lundevall ska ha landat på New Delhis flygplats och genomgå en läkarundersökning innan övergången blir helt färdigställd.

Simon Lundevall har gjort ett framträdande i det svenska landslaget och har 199 allsvenska framträdanden på meritlistan.

ANNONS