Ed Woodward, här tillsammans med den tidigare Unitedtränaren Sir Alex Ferguson.
Ed Woodward, här tillsammans med den tidigare Unitedtränaren Sir Alex Ferguson. Bild: JOHN SIBLEY

United-basens hus attackerat av maskerade supportrar

Manchester Uniteds VD, Ed Woodward, har fått sitt hus attackerat. Enligt Daily Mirror har ett 30-tal maskerade anhängare till klubben gjort attacken och även tänt bengaler utanför bostaden. ”Den som gjort sig skyldig till brott kommer att portas på livstid och ställas inför rätta”, skriver Manchester United själva.

ANNONS
|

Missnöjet mot Manchester Uniteds resultat de senaste åren har varit massivt från fansen och en av de som får allra mest kritik är klubbens vd Ed Woodward.

Men nu har Woodward fått ta emot mer än bara kritik.

Det var under tisdagskvällen som ett 30-tal maskerade personer som uppges vara anhängare till Manchester United attackerade Woodwards hus och tände även bengaler utanför bostaden där Woodward och hans familj (fru och två tvillingbarn) inte befann sig under tillfället. Det rapporterar Daily Mirror om.

Manchester United har sedan händelsen kommit med ett officiellt uttalande som lyder:

"Manchester United har under kvällen informerats om en incident utanför en av våra anställdas hem. Vi vet att fotbollsvärlden kommer stå enad bakom oss och vi samarbetar med Manchester-polisen för att identifiera förövarna bakom denna oberättigade attack”.

ANNONS

Man fortsätter sedan:

"Alla som gjort sig skyldiga till brott eller som gör intrång på området kommer att portas på livstid av klubben och ställas inför rätta. Att fans uttrycker sina åsikter är en sak. Brottslig skadegörelse och försök att äventyra andras liv är en helt annan. Det finns helt enkelt ingen ursäkt för det här”.

Ed Woodward har nyligen fått en döds-ramsa riktad till sig av United-fans. När laget förlorade med 2–0 hemma mot Burnley skanderade en del av supportrarna att Woodward "skulle brännas upp".

Manchester United ligger för närvarande på en femteplats i Premier League. På lördag möter laget Wolverhampton i den kommande ligaomgången.

ANNONS