Sverige mot Sydkorea på storbildsskärm på Ullevi.
Sverige mot Sydkorea på storbildsskärm på Ullevi. Bild: Nils Petter Nilsson

Ullevi populärt när VM visas på storbildsskärm

Flera tusen svenska supportrar är på plats i Ryssland för att stötta det svenska landslaget, men även på hemmaplan samlas blågula fans för att se matcherna på storbildsskärm.

ANNONS
|

Efter tolv år utan svenskt deltagande i VM har intresset att följa Sveriges resa i Ryssland varit stort. Många göteborgare har dessutom valt att se matcherna tillsammans på någon av stadens alla storbildsskärmar. En plats i VM-sammanhang är Ullevi, där Svenska Fotbollförbundet, Got Event och Sport & Evenemang tillsammans arrangerat en storbildsskärm på innerplan där samtliga gruppspelsmatcher visats. Arrangemanget har varit uppskattat och enligt Got Events siffror var det i lördags drygt 15 000 blågula åskådare inne på arenan för att se Sveriges tunga förlust mot Tyskland.

Bra tid och bra väder

– Det är fantastiskt roligt att så många göteborgare tog sig till Ullevi, speciellt när vi firar jubileum med 60 år också, säger Got Events projektledare Thomas Walfridsson och fortsätter:

ANNONS

– Det var en fantastisk stämning och inramning. Det har verkligen varit från barnfamiljer ända upp till pensionärer som har kommit.

I den första gruppspelsmatchen när Sverige ställdes mot Sydkorea var åskådarantalet på Ullevi lite drygt 5 000, men inför onsdagens avgörande match räknar Got Event återigen med mellan 10 000 – 15 000 blågula fans.

– Matchen är vid en bra tid (16.00), det ska bli bra väder plus att det är en avgörande match. Vi kommer köra samma koncept som de tidigare matcherna där vi öppnar upp alla entréer och alla kiosker i den omfattning som vi kan så att alla har en god sikt av skärmen och så att säkerheten är tryggad.

"Vi känner trycket"

Det är inte bara på Ullevi som göteborgarna kan se Sveriges matcher på storbildsskärm. På Trädgårn' har Sveriges gruppspelsmatcher visats både utom- och inomhus. Lisa Tisell, evenemangschef på Trädgårn', berättar även hon om ett stort intresse för matcherna.

– Det har varit jättebra stämning. I lördags hade vi nästan 3 000 personer här.

Sveriges första match mot Sydkorea lockade drygt 1 500 åskådare men inför onsdagens match räknar de återigen med upp mot 3 000 personer.

– Vi känner trycket från alla som hör av sig, så vi räknar med mycket folk även mot Mexiko, säger Lisa Tisell.

ANNONS

ANNONS