Uddlöst Häcken föll borta mot Sirius

Ett sömnigt, uddlöst och formsvagt Häcken föll med 0–3 borta mor Sirius. Därmed har man endast tagit två segrar på sina tio senaste matcher – samtidigt som ”titeln” bäst i Göteborg är hotad.

|

Det dröjde inte länge innan bollen hittade nät under mötet på Studenternas IP i Uppsala – och snyggt var det.

Efter matchens andra hörna, Sirius första, bjöd Jacob Ortmark på en kanonträff. Mittfältaren stod påpassligt precis utanför straffområdet efter att Häckens Johan Hammar nickat undan bollen som kom i en perfekt båge.

Ortmark nöp till direkt och skickade iväg en otagbar projektil i den elfte matchminuten.

Knappt sju minuter senare fick Peter Abrahamsson i Häckenmålet återigen kapitulera efter att Moustafa Zeidan kommit fri och därefter placerat in 2–0-målet.

Innan Sirius utökade ledningen hade dock Häcken en boll i nät efter ett fint inlägg från Benie Traore till Leo Bengtsson. Men domaren vinkade för offside.

Häcken uddlöst – skapade inget

Just Traore den spelaren i Hisingen som titt som tätt kunde skapa oro hos Siriusförsvaret. Annars var det ett tämligen blekt Häcken som hade svårt att skapa något över huvud taget under den första halvleken.

Det spelskickliga hemmalaget styrde matchbilden och gästernas första skott på mål kom först efter 42 minuter. Benie Traore dribblade sig då in i banan från sin högerkant och testade ett lurigt skott, från straffområdeslinjen, som August Ahlin limmade.

Därmed var det 2–0 i paus efter en halvlek där Häcken spelade en sömnig, och motsatsen till blixtrande, fotboll.

– Vi får en tung start med mål emot oss och sen hittar vi inte riktigt våra triggers när vi ska gå. Så de kommer ut och ibland är det bara för dålig kvalitet när det kommer till våra lägen, säger Patrik Wålemark till Discovery+.

Sömnig andra halvlek

Någon som kom ut lite piggare i andra halvlek var Leo Bengtsson som vann boll i offensivt straffområde. Men mer än så blev det inte av den situationen då den efterföljande, felriktade, passningen gick Alexander Jeremejeff förbi.

Sirius däremot var precis lika pigga och påkopplade som tidigare och hade ett jätteläge att utöka till 3–0. Adam Ståhl rusade fram i djupled på högerkanten och lyckades få till en perfekt passning snett inåt bakåt till Edi Sylisufaj.

Anfallaren nöp till, men Johan Hammar lyckades täcka undan skottet.

Sirius fortsatte att bjuda på ett mycket mer sprudlande spel än Hisingslaget. Titt som tätt såg det ut som att man lekte kvadraten kring gästerna som var stundtals oförmögna att sno åt sig bollen.

Känslan var att båda lagen mest spelade av den andra halvleken som blev ett sömnpiller av den tyngre dosen fram till slutminuterna då Häcken skapade några halvfarliga chanser.

Talande för matchen var dock det faktum att Sirius satte matchens sista mål efter att Nahom Girmai Netabay placerat in den straff som tidigare Öis-talangen Herman Sjögrell fixat på tilläggstid.

Häcken föll – två segrar på tio matcher

Häcken hade en otroligt svag start på säsongen – men lyckades därefter rycka upp sig och hålla sig borta från bottenstriden. Formen har dock sviktat rejält under hösten.

Någon seger blev det alltså inte i Uppsala för Häcken som därmed endast vunnit två av sina tio senaste matcher.

Matchen slutade 3–0 till Sirius och nu är frågan om – på förhand tippade guldkandidaten – ”ens” blir bäst i Göteborg.

Inför sista omgången ligger man två poäng bakom IFK Göteborg som avslutar säsongen med ett kamratmöte i Norrköping.

För Häckens del väntar ett Djurgården som jagar Europaplats hemma.