Tyske målvaktsstjärnan Manuel Neuer opererad för hudcancer

VM-aktuella målvaktsstjärnan Manuel Neuer, 36, har opererats tre gånger för hudcancer.
Det skriver tysken på Instagram.

ANNONS
|

Det har spekulerats om fotbollsstjärnans hälsotillstånd sedan han sågs med plåster i ansiktet i en Champions League-match mot Barcelona förra säsongen.

Nu avslöjar Neuer att han drabbats av hudcancer.

Tillsammans med den tyska tennisprofilen Angelique Kerber har han investerat i ett företag som tillverkar hudvårdsprodukter för att lyfta frågan.

"Eftersom vi tränar utomhus, och är ute mycket på fritiden, är det viktigt att använda solkräm för att skydda oss", skriver Neuer.

Angelique Kerber har också haft hudproblem, enligt NTB.

”Vi båda har en historia av hudsjukdomar. För min del var det hudcancer i ansiktet som har krävt tre operationer”, skriver Neuer.

ANNONS

Neuer är en av det senaste decenniets bästa herrfotbollsmålvakter. Bland meriterna märks ett VM-guld med Tyskland 2014 samt tio Bundesliga- och två Champions League-titlar med Bayern München.

Senaste tiden har Neuer stoppats av en axelskada, men det ska inte hindra honom från att spela VM i Qatar som startar om två och en halv vecka.

LÄS MER:"El Loco" tar åt sig äran för regeländring

LÄS MER:Christoph Daum har cancer

LÄS MER:Red Bull-grundaren död – skapade imperium

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS