Tyska stjärnan tillbaka mot Sverige – med skadad tå: "Kan gå tuffare på henne"

Dzsenifer Marozsáns VM har förstörts av en bruten tå – men den tyska stjärnan är redo för spel mot Sverige. Då siktar svenskorna på att gå hårt åt mittfältaren.
– Spela tuffare på henne absolut, men man går inte för att skada, säger Fridolina Rolfö.

ANNONS
|

Hon kom till VM som en av de absolut största stjärnorna – men mästerskapet fick en mardrömsstart för Tysklands spelmotor Dzsenifer Marozsán, som bröt tån i VM-premiären mot Kina.

Nu, efter flera matchers frånvaro, är dock stjärnan redo för spel igen när Sverige väntar i kvartsfinalen på Roazhon Park i Rennes på lördag.

De svenska spelarna menar att Tyskland får till en extra dimension med Marozsán.

– Hon är jätteviktig. Hon blir som en spelmotor hos dem, hon är duktig på att kombinera sig fram och även på fasta situationer som frisparkar, en viktig byggsten i deras lag, säger Fridolina Rolfö.

ANNONS

Men att det ska till några fulknep för att stoppa henne viftar anfallaren bort.

– Absolut inte. Den inställningen går man aldrig in med som fotbollsspelare, att skada någon annan.

"Kan absolut gå tuffare"

Att spela hårdare däremot. Definitivt.

– Absolut kan man gå tuffare på henne och gå in med den inställningen att man kan vara hårdare mot henne. Men man går inte in för att skada.

Caroline Seger skämtade i den mixade zonen om att om det är någon i det svenska laget som skulle gå extra hårt och fult på Maroszán så är det Nilla Fischer.

Fischer själv tror mer på att det blir Seger som trycker till Maroszán.

– I sådana fall får Seger fixa det, säger hon och skrattar.

Mittbacken är tydlig med att ingen i det svenska laget skulle kunna gå in för att medvetet skada.

– Definitivt inte, inte medvetet gå in. Jag skulle aldrig göra det och jag skulle säga att jag är 100 procent säker på att ingen skulle göra det, säger Fischer.

– Jag tror helt ärligt att tyskorna inte skulle göra det heller, fortsätter hon.

Kosovare Asllani är inne på samma spår.

– Vi lägger inte fokus på det. Vi koncentrerar oss på vårt spel, säger Asllani.

ANNONS

Riskerar avstängning

Hon fortsätter:

– Jag tänker inte heller på vem jag möter på planen. Dessutom har jag ett gult kort. Jag tror vi har chansen att slå Tyskland och jag vill inte missa semifinalen, fortsätter hon.

Även om Sverige inte kommer spela extra fult mot Maroszán så tror Fridolina Rolfö att mittfältaren själv kan kliva in i matchen med en försiktig attityd, just med tanke på skadan hon nyligen blivit återställd ifrån.

– Är det så att hon har ont kan det vara en rädsla att gå in i dueller, motlägg och sådant med hennes situation. Vi ska spela extra tufft på henne, förhoppningen är att hon har lite ont.

ANNONS