TV4 tar över Champions League-rättigheterna

Efter 28 år har Champions League bytt kanal. Från och med 2021 kommer TV4 och C More äga rättigheterna.
– I dag är vi väldigt glada och stolta, säger TV4 Medias vd Casten Almqvist.

ANNONS
|

Den europeiska toppligan har sedan starten 1992 visats hos nuvarande Nent, som bland annat har kanalerna TV3 och Viasat Sport, samt streamingtjänsten Viaplay.

Men i april meddelade bolaget att man, efter 28 år, alltså tappat rättigheterna. Nu står det helt klart att det i stället blir TV4 och C More som tar över stafettpinnen.

En skön revansch efter att man tappat rättigheterna till allsvenskan till Discovery Networks.

– I dag är vi väldigt glada och stolta över att kunna erbjuda vår publik världens bästa turnering i världens bästa sport, säger TV4 Medias vd Casten Almqvist i TV4:s sändning.

ANNONS

Han tillägger:

– Men exakt hur Champions League kommer att se ut hos TV4 och C More är lite för tidigt att säga. Det arbetet börjar nu, men det kommer att synas rejält hösten 2021.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS