TV-profilen om stjärnorna: "Fjantigt för att vara vuxna män"

Att Zlatan Ibrahimovic och Fredrik Ljungberg inte var bästa vänner är ingen hemlighet. Nu berättar Patrick Ekwall om stjärnornas kamp under tiden i landslaget. – Det blev fjantigt för att vara vuxna män, säger han.

ANNONS
|

Sveriges två superstjärnor var allt annat än bästa vänner. Zlatan Ibrahimovic beskrev Fredrik Ljungberg som ”Primadonnan” när han släppte sin bok och nämnde aldrig Ljungberg med namn.

Nu berättar Patrick Ekwall om stjärnornas minst sagt svala relation.

– De pratade aldrig med varandra, de passade aldrig varandra på planen och Zlatans kompisar passade bara Zlatan. Det blev överdrivet, det blev fjantigt för att vara vuxna män, säger han till Sportbibeln.

Enligt Ekwall var det väldigt viktigt för Zlatan och Ljungberg att vara sist ut på träningsplanen innan träningarna skulle börja. Något som blev tydligt när övriga spelare fick vänta upp till 25 minuter innan träningarna kunde börja.

ANNONS

– Osannolikt löjligt. Där brast Lasse Lagerbäck lite i sitt ledarskap för de kunde komma ut till träningen kvart över elva och då började träningen. Istället för att säga att vi började elva och ”då får ni fan vara ute”, säger Ekwall och fortsätter.

– Den här kampen, och jag skulle nästan säga hatet, mellan Ibrahimovic och Ljungberg gick alltså så pass långt att det blev en egokamp om vem som var herre i huset.

ANNONS