Tunn trupp tvingar GFC till att rotera

Med en tunn trupp tvingas Marcus Lantz att laborera. En av spelarna med ny position är Julia Zigiotti Olme.
– Nu får jag spela kant vilket jag inte är van vid, säger Zigiotti Olme.

ANNONS
|

Truppen är tunn.

De senaste matcherna har den varit än tunnare hos Göteborg FC som inte har lyckats skrapa ihop en fulltalig bänk.

I mötet med Linköping hade GFC fem spelare på bänken.

– Vi gör inte på något sätt en dålig match, jag tycker vi gör en ganska okej bortamatch. Linköping är ändå ett topplag i allsvenskan, det är ingen katastrof att förlora. Vi spelar helt okej, säger GFC:s tränare Marcus Lantz och fortsätter:

– Det vi sliter med nu är truppen, det här var fjärde matchen i rad som vi inte har samma uppställning. Vi har en tunn trupp där vi tvingas laborera lite nu. Vi kommer inte upp i vår nivå, men jag kan inte klanka ner på tjejerna. I dag har vi Julia (Zigiotti Olme) och Emma (Pennsäter) som spelar på fel positioner.

ANNONS

Zigiotti Olme var det ja.

21-åringen spelar normalt på det centrala mittfältet – de senaste två matcherna har hon förflyttats ut på kanten.

LÄS MER:"Hon försvann i dag"

– Det är självklart att vi saknar Ruben (Elin Rubensson) och de andra, nu får jag spela kant vilket jag inte är van vid, säger Julia Zigiotti Olme och fortsätter:

– Det blir väl att jag inte kommer in i spelet lika mycket, att man inte få lika mycket boll. Jag känner själv att jag är bäst när jag har mycket boll.

Två oavgjorda och en förlust nu, hur ser du på er situation?

– Vi har inte förlorat alla tre i alla fall, men vi behöver steppa upp. Vi gör en helt okej match tycker jag, vi försöker spela bollen och de har en omställning som de gör mål på. Det är sånt som händer.

Trots underläge med 1-0 dröjde det till 83:e minuten innan Marcus Lantz gjorde sitt första byte.

Evelyn Ijeh in, Vilde Böe Risa ut.

Strax därpå ersatte även Karin Lundin Emma Pennsäter.

–Går du all in när det är 20 minuter kvar så riskerar du att släppa in ett mål till, så det är en ganska enkel förklaring till varför jag inte gjorda bytena tidigare. Du kan inte blotta dig när det är 20 minuter kvar, då blir du straffad. Framförallt med tanke på deras tre landslagsspelare de har i anfallet, säger Lantz.

ANNONS

316 dagar utan förlust i tävlingssammanhang tog slut i dag.

– Tittar du i Sverige så tror jag inte det är många lag som har den sviten. Men det hjälper inte i dag, det gäller att börja träna ordentligt och börja bygga en ny svit.

ANNONS