Tungt för Häcken – förlorade mot Chelsea i Champions League

Häckens förlustfria svit i Champions League är bruten.
I returen på Bravida Arena vann Chelsea med 3–1 – och tog över förstaplatsen i gruppen.
– Det är blandade känslor, helt klart, säger tränaren Mak Lind efter matchen.

ANNONS
|

Häckens returmöte med Chelsea i Champions League lockade storpublik 5 566 personer hade tagit sig till Bravida Arena under onsdagskvällen – vilket innebär rekordpublik.

En vinst för Häcken skulle betyda att de är vidare till kvartsfinal i turneringen.

Men så blev det inte. Trots att första halvlek slutade med jämna 1–1 lyckades Chelsea ta över helt i andra halvlek och styrde resultatet till 3–1.

Vinsten gjorde att Chelsea gick om Häcken i gruppen.

– Prestationen, om man värdesätter den i jämförelse med förra matchen mot Chelsea, så är den faktiskt bättre. Många delar i spelet gör vi bättre saker, bland annat offensivt. Defensivt är prestationen kollektivt egentligen likvärdig, men det är lätt att kolla på resultat i fotboll, säger tränaren Mak Lind efter matchen.

ANNONS

Anna Anvegård med dubbla ribbträffar

Häcken var nära att få en drömstart på matchen. Clarissa Larisey kom runt på kanten och hittade in till Anna Anvegård som styrde bollen – i ribban.

Och det skulle hända igen. Anvegård fick ett jätteläge även i andra halvlek, där bollen träffade ribban.

– När man möter lag på denna nivån i Europa behöver man ha detaljer med sig och marginalerna på sin sida. Det är klart att två ribbträffar kan påverka matchen ganska mycket för vår del. Vi hade behövt bollen i mål där, säger Mak Lind.

Chelsea förde spelet – deras första mål kom i den 13:e minuten och gjordes av stjärnan Sam Kerr.

Häcken svarade genom en sylvass omställning. Monica Jusu Bah sprintade förbi på sin kant och slog ett perfekt inlägg till Clarissa Larisey som bara behövde styra in bollen i målet bakom Zećira Mušović i Chelseamålet.

– Det har varit en riktigt bra match. Det är en riktigt bra motståndare. Att göra mål inför alla supportrar och i en Champions league-match mot Chelsea var grymt, jag är riktigt nöjd, säger målskytten Clarissa Larisey till Dazn i halvtid.

Häckens kalldusch

Andra halvlek blev tung för Häcken. Chelseaspelaren Erin Cuthbert fick ett läge i straffområdet och kunde placera in 2–1 – ett otagbart avslut för Jennifer Falk.

ANNONS

Efter målet hade Häcken svårt att få tag på bollen och Chelsea kunde kontrollera spelet. I den 65:e minuten skulle de utöka ledningen när Erin Cuthbert gjorde sitt andra mål i matchen.

Efter målet hade Häcken svårt att skapa några farliga lägen.

Men plötsligt hände det. Inbytte Molly Johansson, som gjorde sin sista match i Häckentröjan, gjorde mål i slutminuterna – som dömdes bort för offside. Felaktigt.

– Det är onside. Det hade varit kul att få jaga ett par minuter till där, men så blev det inte, säger Mak Lind och fortsätter:

– Vi har några marginaler emot oss för att kunna plocka poäng. Jag hade gärna sett att det blev mål där. Det kan bli en målskillnadshistoria – det fick vi uppleva i damallsvenskan, ett mål ska man inte underskatta. Mål kan vara viktigt för att ta sig vidare. Det skulle vara surt om det målet blir avgörande i slutändan.

Matchen slutade 3–1 till Chelsea.

Nu går spelarna på ett par veckors ledighet innan de samlas igen. Nästa motståndare blir grupptrean Paris FC – en match som kommer bli väldigt viktig.

– Den kommer att vara direkt avgörande, vinner vi så är vi klara.

LÄS MER:Filippa Curmark tillbaka från sjukdom – jagar revansch

LÄS MER:Förutsättningarna för Häcken i Champions League

ANNONS