BK Häckens Alexander Söderlund och Leo Bengtsson.
BK Häckens Alexander Söderlund och Leo Bengtsson. Bild: CARL SANDIN

Tunga Häcken-beskedet: Poängkungen missar seriefinalen

BK Häcken tvingas klara sig utan sin bäste poängspelare mot Malmö FF. Leo Bengtsson, 22, är skadad.
– Det har legat lite i luften, säger tränaren Andreas Alm.

ANNONS
|

Leo Bengtsson har en fin säsong bakom sig. Yttern, som anslöt till BK Häcken från Hammarby IF i vintras, har noterats för sex mål och två assist. Ingen BK Häcken-spelaren har gjort fler poäng.

Därför är det besked som lämnades under lördagen kännbart för de gulsvarta. Leo Bengtsson är skadad och missar söndagens möte med serieledande Malmö FF.

– Han blir borta fyra, sex veckor tror jag, säger tränaren Andreas Alm.

Vad har han för bekymmer?

– Någonting i höften. Det har legat lite i luften. Han har varit halvsliten sedan landslaget (U21), men det är så svårt att gissa sig till varje fiber i kroppen.

ANNONS

Av lördagens träning att döma kommer Ahmed Yasin, bänkad mot IF Elfsborg (1–1) senast, ta Leo Bengtssons plats i startelvan.

– Av den tiden jag har varit i Häcken så tycker jag att han är på sin bästa nivå. Det har jag sagt till honom också. Även om han var på bänken senast så tyckte jag det då. Det är olika matcher med olika motstånd – och det finns andra som kan vara bra också, säger Andreas Alm som tycks skifta fler spelare än så i sin startelva.

Bland annat ser Oskar Sverrisson ut att starta som vänsterback i stället för Adam Andersson. Och Alexander Faltsetas som innermittfältare i stället för Gustav Berggren. De två bytte förövrigt av varandra redan i paus i mötet med IF Elfsborg.

– Man får lite olika saker med Gustav (Berggren) och Faltsetas (Alexander) emellanåt. Faltsetas har varit inne och spelat var tredje, fjärde match när han inte har varit avstängd. Det är konkurrens. Vi får se hur jag väljer nu, säger Andreas Alm.

Fakta: BK Häcken

Läget i laget: Förutom Leo Bengtsson så saknas Ali Youssef, Peter Abrahamsson och Jakob Hedenquist på grund av skador. Imam Jagne är ju som bekant på väg till engelska Everton FC så han finns inte heller med. Det gör däremot Kevin Yakob (som tidigare har varit skadad) och Samir Maarouf (som debuterar i en allsvensk matchtrupp).

Trolig startelva (4–2–3–1): Pontus Dahlberg – Godswill Ekpolo, Rasmus Lindgren, Joona Toivio, Oskar Sverrisson – Alexander Faltsetas, Erik Friberg – Patrik Wålemark, Daleho Irandust, Ahmed Yasin – Alexander Söderlund

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS