Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/3

Trio lämnar Örgryte

Örgryte fortsätter att se över truppen inför 2020. Nu står det klart att ytterligare tre spelare lämnar.
"ÖIS Fotboll vill ge sitt varmaste tack till spelarna och önska alla tre lycka till i deras framtida karriärer", skriver klubben på sin hemsida.

Målvakterna Oskar Blank och Hjalmar Bäckström – samt vårvärvningen Joel Qwiberg – lämnar Örgryte IS sedan deras avtal med klubben nu löpt ut.

Klubben meddelar på sin hemsida att samtliga får se sig om efter nya arbetsgivare.

Vad gäller A-laget är Joel Qwiberg namnet som sticker ut. Vänsterbacken återvände till Sverige efter ett utlandsäventyr i San Jose Earthquakes, men fick det inte att stämma i Örgryte.

"Joel har under säsongen bidragit med stor professionalism internt och representerat sällskapet på ett föredömligt sätt med sitt sätt att vara", skriver Örgryte.

Fick åtta starter i Öis

I GP-sportens genomgång av utgående kontrakt tidigare i höstas var Joel Qwiberg följande om sin eventuella framtid i Örgryte:

– Jag är, som jag brukar vara under den här perioden, öppen för allt. Man får sätta sig ner sedan och se vad som är bäst. Jag skulle absolut kunna tänka mig att stanna. Jag trivs svinbra i Örgryte och med alla killar i laget.

Samtidigt var vänsterbacken tydlig med problematiken att Öis inte hade en sportchef på plats – och att han redan hade sett sig om:

– Det blir så när Öis inte kan sitta ner med spelare – att spelare måste kika på en eventuell annan arbetsgivare till nästa år. Jag har inte gått in djupare på det, men fått förfrågningar kring vad jag gör nästa år.

Det blev åtta starter för Joel Qwiberg under hans korta Öis-sejour.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.