Tredje raka utan seger för IFK Göteborg – efter oavgjort mot Hammarby

Efter två svidande förluster tog IFK Göteborg en pinne igen. Men efter 0–0 mot Hammarby var Mikael Stahre allt annat än nöjd med det blåvita anfallsspelet.
– Det är ganska torftigt, säger han.

ANNONS
|

Mikael Stahre har inte fått någon sprudlande inledning som ny tränare för IFK Göteborg efter att han ersatte Roland Nilsson. På de sex första matcherna har det blivit två vinster, ett kryss och tre förluster.

Efter två svidande förluster mot Varberg och IFK Norrköping var det ett stukat gäng spelare som klev ut på Ullevi.

Inledningsvis var det inte heller någon sprudlande tillställning från vare sig Hammarby eller IFK Göteborg även om matchen efterhand skulle öppna upp sig desto mer.

LÄS MER:Robin Söder om framtiden – kan lägga av: ”Man vet aldrig”

Jon Gudni Fjoluson nickade i ribban.

Vladimir Rodic rann igen och Williot Swedberg likaså men de två gångerna stod Giannis Anestis i vägen.

ANNONS

– Om man tittar på 90 minuter så är det en förhållandevis jämn match där Hammarby vinner på poäng sett till målchanser. Men med lite tur och skicklighet lyckas vi freda vårt mål. Det är en orytmisk match. Vi gör oprovocerade misstag och kommer inte in i press som vi ska. De har en tydlig idé med tre man centralt och vi har stundtals problem med det, säger Mikael Stahre.

Bästa chansen för Blåvitt då?

Jo, den fick Marcus Berg i den andra halvlek när han drev bollen ett par steg och klippte till från distans bara för att se bollen ta klockrent i ribban.

– Vi skapar för lite målchanser för att jag ska vara nöjd. Det är ganska torftigt idag, säger Mikael Stahre.

LÄS MER:Simon Thern tillbaka efter skadehelvetet: ”Tärt på skallen”

Tobias Sana delade inte helt bilden om att det blåvita anfallsspelet kändes lite torftigt mot Hammarby.

– Det är två halvlekar med olika utseende. I första tycker jag att det är fördel oss och vi trycker ner Hammarby och skapar lite och får in bollen i boxen. Vi kommer runt på kanterna som vi vill och spelar rakt. I andra kontrollerar de mitten och har mycket boll och vi har några få sporadiska chanser. Det känns som en kryssmatch det här tycker jag, säger han och fortsätter:

ANNONS

– Torftigt? Det får stå för honom. I andra får vi jaga boll väldigt mycket och hur ska man spela anfallsfotboll om man får jaga boll? Det är som jag ser det att vi trycker ner Hammarby i första och kommer runt som vi vill men i andra halvlek är de bättre än mig. Det är en ganska jämn match det här till slut.

Efter den 14 omgången är IFK Göteborg ett mittenlag med endast fyra poäng ned till kvalplatsen som Örebro har just nu. Men efter två raka förluster och noll poäng betydde en poäng och hållen nolla mot Hammarby även en hel del trots allt för de blåvita.

– Jag är aldrig nöjd när vi kryssar. Vi ska alltid gå för tre poäng och vi har ju två förluster på kontot och släppt in mycket mål på det sista här. Om man ska ta med sig något positivt så är det att vi får ett kryss och håller nollan. Det är positivt. Men i Blåvitt går vi alltid för seger oavsett motstånd, säger Tobias Sana innan Mikael Stahre fyller i.

– Vi håller nollan och det är första gången på ett tag. Vi har släppt in mycket mål men 0-0 på hemmabana ... vi är IFK Göteborg och vi vill ha mycket mer än så.

ANNONS

Så startade IFK Göteborg: 4-4-2

Giannis Anestis – Alexander Jallow, Mattias Bjärsmyr, Calle Johansson, Oscar Wendt – Hosam Aiesh (Simon Thern, 70), August Erlingmark, Gustav Svensson, Tobias Sana – Kolbeinn Sigthorsson (Robin Söder, 80), Marcus Berg.

ANNONS