Tredje raka förlusten för Häcken – föll tungt mot Sirius

0-1 mot Halmstad, 1-2 mot Malmö och 1-2 mot Sirius. Häcken har fått en mardrömsstart på säsongen med tre raka förluster.

|

Inför säsongen snackades det om Häcken som den största utmanaren till Malmö FF i kampen om SM-guldet. Därefter kom skadorna på löpande band för Andreas Alm och försäsongen blev ryckig.

När säsongen väl drog igång började det med platt fall direkt mot allsvenska nykomlingen Halmstad som vann med 1-0.

Därefter blev det förlust mot Malmö på bortaplan med 1-2.

Det var med andra ord ett pressat Häcken som tog emot Sirius.

En till förlust och utgångsläget skulle vara allt annat än bra efter de tre första omgångarna. Mot Sirius tvingades även Andreas Alm att klara sig utan Erik Friberg som är vadskadad.

Mardrömsstart för Häcken

Mot Sirius då?

Jo, till en början började det inget vidare där det var gästerna som satte lite press direkt och om det inte vore för Pontus Dahlberg hade det varit 0-1 efter dryga sex minuter.

Det skulle dock inte dröja länge innan bollen låg i nätet bakom Pontus Dahlberg.

För fyra minuter senare hittade Nahom Girmai Netabay fram till en helt ren Christian Koaukou som inte gjorde något misstag utan rullade in bollen för sitt Sirius.

Martin Olsson skulle vara nära att kvittera efter en frispark men David Mitov Nilsson stod för en fin räddning den gången.

Ännu bättre läge fick Johan Hammar efter en hörna men sköt rätt på.

Olsson nära att kvittera i debuten

Det såg ut bli än tyngre för Häcken när Alexander Jeremejeff sparkade ihop med Joseph Colley och blev liggandes och haltade av planen.

Där det tidigt signalerades för byte.

Men Alexander Jeremejeff spelade vidare.

I samma veva som han linkade runt planen fick han se Martin Olsson dra en frispark precis utanför ena stolpen.

Bästa chansen fick dock Tobias Heintz som bombade på med vänsterfoten från nära håll men bollen räddades på mållinjen av Girmai Netabay och Sirius hade ledningen i paus.

– Det är klart att vi har noll poäng och ligger under på hemmaplan, så det är klart att det finns en frustration. Men för oss är det viktigt att vilka känslor som än uppstår i det här läget, och i alla lägen, måste vi få ner dem i fötterna, säger Andreas Alm till Discovery.

Mardrömsstart även i andra för Häcken

Någon vändning skulle det inte heller bli för Häcken.

För bara ett par minuter in i den andra halvleken skulle Häcken-försvaret låta Marcus Mathisen stå alldeles för ensam utanför straffområdet och då kunde mittfältaren prickskjuta in bollen och 2-0 till gästerna.

Det skulle komma en reducering med dryga tio minuter kvar.

För när Häcken fick straff var Alexander Jeremejeff iskall och satte dit sitt första mål för säsongen.