Andreas Alm och Poya Asbaghi.
Andreas Alm och Poya Asbaghi. Bild: Bildbyrån

Tränarna i diskussion efter derbyt: ”Han sätter press”

IFK Göteborg spänner musklerna mer än på många år, enligt Andreas Alm. Det säger han bara för att sätta press på Blåvitt, menar Poya Asbaghi. Diskussion uppstod mellan tränarna på presskonferensen efter Göteborgsderbyt.

ANNONS
|

Det blev mållöst på Hisingen och både BK Häcken och IFK Göteborg fick med sig en poäng från det första Göteborgsderby för den här allsvenska säsongen.

Efter matchen pratade Häcken-tränaren Andreas Alm i sin intervju med Dplay om det faktum att Blåvitt får komma till Bravida Arena och kämpa trots 80 år mer erfarenhet av allsvensk fotboll.

På presskonferensen efter matchen fick Alm utveckla sitt resonemang.

– De har under en stor kris tagit hem Jakob Johansson, Mattias Bjärsmyr och Christian Kouakou. Det är muskler. De spänner det de har, de har en extern aktör som går in och hjälper och det är bra för stan. Vi har ambition att vara högt upp och när IFK Göteborg börjar satsa och använda pengarna på det sättet och fyller på med bra spelare så tror jag det är bra för hela stan, säger Andreas Alm.

ANNONS

Menar du att det är ett bra betyg till er att de får komma hit och kämpa?

– Att ta hem en spelare (Jakob Johansson) av den digniteten drömmer ju folk om. Jag förstår att Poya är otroligt nöjd över att få hem honom. Det är ju landslagsklass. Kanske inte i dag, men ändå. Vi har sex poäng upp och när de kommer i gång så jäklar får vi hålla i från. De har alla möjligheter och spänner musklerna mer än på många år. Kanske sedan Mikael Stahres dagar, säger Alm.

”Vill sätta press på IFK Göteborg”

Poya Asbaghi uppskattade däremot inte Andreas Alms utläggning. När han fick frågan under presskonferensen angående hur han ser på vad tränarkonkurrenten säger svarar han:

– Nu har vi spelat den här matchen och då blickar man vidare och fokuserar på sitt eget. Jag kan ju tycka att han vill använda halva presskonferensen till att sätta press på IFK Göteborg, säger Poya Asbaghi när Andreas Alm avbryter och flikar in:

– Nej, jag berömmer er. Att ta hem Jakob Johansson är ju bra gjort. Hade vi haft samma möjligheter att göra det hade vi varit jätteglada. Det är bra för fotbollen i Göteborg att det är den här nivån, säger Häcken-tränaren.

ANNONS
ANNONS