En åskådare föll ihop på läktaren inför Gais premiärmatch på Gamla Ullevi. Bilden är tagen vid ett tidigare tillfälle
En åskådare föll ihop på läktaren inför Gais premiärmatch på Gamla Ullevi. Bilden är tagen vid ett tidigare tillfälle Bild: Daniel Stiller

Tragedi på Gais premiär – supporter dog

En åskådare föll ihop på läktaren inför Gais premiärmatch.
Personen fick hjärt-lungräddning på plats och fördes sedan med ambulans till Sahlgrenska.
Supporterns liv gick inte att rädda, bekräftar polisen för GP.

ANNONS
|

Det som skulle bli en lyckans dag för alla Gais-supportrar slutade i stället i en stor tragedi. En stund före avspark i premiärmatchen på Gamla Ullevi mellan Gais och Brommapojkarna föll en supporter ihop på läktaren, på övre etage på långsidan närmast tingsrätten.

Enligt Gais kommunikationsansvarige Szofia Jakobsson utfördes hjärt-lungräddning direkt på plats, bland annat av sjukvårdspersonal på arenan och av Gais lagläkare, innan personen fördes vidare med ambulans till Sahlgrenska universitetssjukhuset.

Under natten till måndagen bekräftar polisen för GP att personens liv inte gick att rädda. Anhöriga är underrättade.

– Det är helt fruktansvärt att det, på en sådan dag som skulle vara en otrolig glädje och en dag som vi verkligen har längtat efter, slutar så här. Det är fruktansvärt att något sådant här inträffar och vi skickar alla våra tankar till den här personens anhöriga och nära och kära, säger Gais kommunikationsansvarige Szofia Jakobsson till GP.

ANNONS

Fanns det någon diskussion om att matchen inte skulle ha spelats över huvud taget?

– Dialogen fanns självklart om det, vilket är helt rimligt, men med den information vi hade då så gjorde vi bedömningen att matchen skulle spelas. Personen togs i ambulansen ungefär en kvart innan matchstart. Vid det tillfället visste vi helt enkelt inte vad personens tillstånd var. Vi hade inte mer information då än att ett sjukdomsfall hade inträffat och att personen i fråga hade avförts i ambulans. Med bakgrund av den informationen så togs beslutet att matchen skulle spelas.

Kommer ni från Gais håll hedra den avlidna supportern på något sätt?

– Vi kommer ta den diskussionen under veckan när vi utvärderar matchen och det är mycket möjligt att det blir så. Men det beror också på kontakten med personens anhöriga.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS