Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/2

Tränaren sparkas efter rasistisk kommentar mot egna spelaren

Ett av världens äldsta fotbollslag, engelska Notts County, har beslutat att sparka sin assisterande tränare Maurice Ross. Detta efter att han ska ha yttrat en rasistisk kommentar mot en av lagets egna spelare.
– Jag kommer att ägna tid åt att reflektera över mitt agerande och lära mig från denna erfarenhet innan jag fortsätter min tränarresa, säger Ross i ett uttalande.

Det var i den andra halvleken i Notts Countys möte med Altrincham under lördagen som Maurice Ross, assisterande tränare för laget, fällde en opassande kommentar mot en av sina egna spelare.

Källor till lokala medier uppger att ordvalet ska ha varit av ”diskriminerande karaktär”, vilket fick flera av lagets spelare att reagera.

Måndagen efter helgens match gick en samling av spelare till klubbens VD Jason Turner och lämnade in ett klagomål gällande Ross uttalande.

Protesten fick klubben, som till vardags spelar i National League, att agera och har nu beslutat att sparka den assisterande tränaren.

I ett officiellt uttalande säger Maurice Ross:

– Under lördagens match mot Altrincham fällde jag en opassande kommentar mot en medlem i vår spelargrupp vilket har lett till min avgång från klubben. Jag ångrar djupt kommentaren, som inte är en reflektion av vilken sorts person jag är, och jag vill be om ursäkt till spelaren för den upprördhet som jag har orsakat..

Ross fortsatte med att be om ursäkt till klubbens styrelse och dess supportrar innan han avslutade med att meddela att han kommer att ta en paus från fotbollen.

– Jag kommer att ägna tid åt att reflektera över mitt agerande och lära mig från denna erfarenhet innan jag fortsätter min tränarresa.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.