Tobias Sanas drömmål gav IFK Göteborg segern mot Sirius

Fyra oavgjorda och två segrar. Det fortsätter vara tufft att besegra IFK Göteborg som fortsätter ha problem med offensiven där målen inte direkt trillar in.
– Det finns fortfarande mycket att fila på, säger Mattias Bjärsmyr.

ANNONS
|

Det fortsätter att vara svårt att slå IFK Göteborg.

För efter 1-1 mot Halmstad, 2-2 mot Degerfors 0-0 mot Helsingborg, 4-3 mot Sandviken, 1-1 mot Sundsvall, 1-1 mot Norrköping kom säsongens andra seger när Tobias Sana slog till och drömmålade mot Sirius.

I den andra halvleken glömdes den tekniskt skicklige mittfältaren helt bort.

Öppen gata gavs.

LÄS MER:Fem punkter efter IFK Göteborgs seger mot Sirius

Något som Tobias Sana tackade för när han hängde upp bollen i ena krysset och David Mitov Nilsson kunde bara stå och titta på.

Även om siffrorna två segrar och fyra oavgjorda innebär att IFK Göteborg ännu inte förlorat sedan årsskiftet så är det inte enbart positivt.

ANNONS

För endast två gånger den här säsongen har man gjort mer än ett mål.

Dels mot Degerfors efter att gästerna fått en utvisning, dels mot division 1-laget Sandviken.

LÄS MER:Mannen bakom Marek Hamsik – vem är han?

”Avsluten är för svaga”

Mot Sirius skapades ett par heta målchanser.

Men det blev återigen bara ett mål för fjärde gången i år.

– Vi skulle ha gjort fler mål men det räcker ... vi har ganska många bra lägen men avsluten är för svaga. Vi borde ha vunnit med något mer mål, säger Mattias Bjärsmyr och fortsätter:

– Vi är glada över att vi vann men det finns fortfarande mycket att fila på.

LÄS MER:Marek Hamsik om första tiden i Göteborg och första träningen

Även om offensiven inte sprudlat för IFK Göteborg under försäsongen och cupspelet så har defensiven suttit desto bättre.

– Det har inte varit defensiven som spökat för oss. Så var det ju inte heller förra säsongen även om vi släppte till för mycket mål då också. Nu är det dags att göra lite mål, säger Mattias Bjärsmyr.

LÄS MER:Lagkamraterna om Marek Hamsik: ”Alla är avundsjuka”

Fokuserar ni för mycket på defensiven?

– Nej, det skulle jag inte säga. Över tid är det 50/50 mellan offensiv och defensiv och det gäller att vara bra i båda straffområdena. Vi är ganska trygga i defensiven och det känns bra. Första halvtimmen idag var slarvig och vi satt kvar i bussen. I andra blev det lite bättre.

ANNONS

På vilket sätt?

– Vi pressar bättre. Målsättningen är ju att vi ska pressa högt om det är en död boll eller om motståndarna vinner den. Då ska vi vara på bettet och om vi inte är det då ska vi falla tillbaka. Vi har pratat om det där rätt mycket de senaste veckorna och det satt ganska bra.

LÄS MER:Pontus Wernbloom om miljonerna och familjens stöd genom karriären

Bjärsmyr om resultaten: ”Alltid viktigt”

Att det än så länge varit svårt att slå IFK Göteborg är som sagt ingen hemlighet. Men att det redan börjar bli fyra oavgjorda matcher är inget som spelarna hoppas ska fortsätta då förra säsongen just innehöll alldeles för många oavgjorda matcher.

– Resultatet är alltid viktigt, inget snack och spelet blir ju därefter. För oss är det alltid viktigt och vi vill alltid vinna när vi går ut till match och vi har spelat alldeles för många oavgjorda matcher. De två första träningsmatcherna är ju en sak då hade vi bara tränat ett par veckor och det var kallt som fan och vi roterade ganska friskt, säger Mattias Bjärsmyr och fortsätter:

– Det känns ändå som att vi är något på spåren.

Det återstår att se om det blir bättre prestation och resultat redan nästa fredag. För då kommer Landskrona till Göteborg och Valhalla.

ANNONS

Så startade IFK Göteborg: 3-5-2

Giannis Anestis – Carl Johansson (Jesper Tolinsson, 25), Mattias Bjärsmyr, Sebastian Eriksson – Hosam Aiesh (Gustaf Norlin, 68), Pontus Wernbloom (August Erlingmark, 45), Alhassan Yusuf, Simon Thern (Kevin Yakob, 76) – Alexander Jallow, Tobias Sana, Kolbeinn Sigthorsson (Oscar Wilhelmsson, 45).

ANNONS