Tobias Hysén
Tobias Hysén Bild: DANIEL STILLER

Tobias Hysén blir assisterande tränare i Tvååkers IF

Tobias Hysén har hittat ett nytt uppdrag inom fotbollen: han kliver in i ledarstaben i Tvååkers IF tillsammans med sin poddkompis Mattias Lindström.

ANNONS
|

Under torsdagen blev det klart att Mattias Lindström åter tar över som tränare i division 1-klubben Tvååkers IF.

Nu är det också klart vem som blir hans nya assisterande tränare och det är inte vem som helst. Tidigare landslagsstjärnan och allsvenske skyttekungen i IFK Göteborg Tobias Hysén kommer finnas vid Lindströms sida.

– Det är Mattias som har fixat det här helt och hållet, säger sportchef Ulf Persson.

Tobias Hysén har under de senaste två säsongerna varit spelande tränare i Kungsbacka City som är på väg upp till division 4 Halland. Och uppdraget i Kungsbacka gör att Tvååker får vänta på hans entré.

ANNONS

– Han kommer spela klart säsongen med dem först. Så han kommer inte finnas med på de närmsta matcherna, säger Ulf Persson.

Hur belastar det här er ekonomi?

– På inget sätt alls, Tobias arbetar här gratis. Han ser det som en nyttig erfarenhet inför framtiden.

Mattias Lindström kommer från en träning på Tvååkers hemmaplan Övrevi IP:

– Det stämmer att jag ligger bakom det. Han ska spela klart med Kungsbacka, sen ska han gå klart sin tränarutbildning (för gamla elitspelare) och måndagen den 12 oktober är han redo.

Hysén och Lindström har tillsammans podcasten Ljugarbänken om allsvensk fotboll.

Tobias Hysén kommenterar på Twitter sitt nya uppdrag:

”Från den 12/10 kommer jag kliva in i ledarstaben och göra allt jag kan för att laget ska vinna matcher. Tack för förtroendet!!”

Tvååker ligger för närvarande tolva i division 1 Södra.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS