Tidigare Häcken-trion dök upp på Hammarbys träning

Samtidigt som EM närmar sig har spelarna i den engelska ligan semester. Då höll ett gäng svenska landslagsspelare igång med Hammarby.
– Vi är supertacksamma över att de får möjligheten att träna i den här miljön, säger spelarnas agent Megan Brakes till Sportbladet.

ANNONS
|

Hammarby fick finbesök på torsdagens träning inför helgens derby mot AIK. De tidigare Häcken-stjärnorna Emma Kullberg, Julia Zigiotti Olme och Filippa Angeldahl dök upp tillsammans med Nathalie Björn, det skriver Sportbladet.

– Vi är supertacksamma över att de får möjligheten att träna i den här miljön och det är passande med tanke på att två av dem (Zigiotti Olme och Angeldahl) har spelat här tidigare. Så det kändes som ett jättebra alternativ när Bajen kunde ställa upp och hjälpa dem under deras ledighet, säger spelarnas agent Megan Brakes till tidningen.

Alla fyra i kvartetten är svenska landslagsspelare som till vardags spelar utomlands och enligt Sportbladet kom de till Stockholm från en gemensam semester i Italien.

ANNONS

Kullberg och Zigiotti Olme lämnade Häcken efter förra säsongen för Brighton & Hove Albion och Filippa Angeldahl lämnade förra sommaren för Manchester City. Nathalie Björn spelar även hon i England och Women's Super League, i svensklaget Everton.

Kvartetten förbereder sig inför sommarens EM där truppen presenteras nästa vecka, den 7 juni.

Hoppas på plats i EM-truppen

Kullberg och Zigiotti Olme har inte varit lika givna i den svenska truppen som Angeldahl och Björn.

– Jag hoppas på att komma med till EM, sedan får vi se. Jag hoppas och jag har tränat för det, säger Emma Kullberg till Sportbladet.

– Det är något man har krigat för så det är klart att man hoppas. Jag har inte varit med på ett tag nu men man ger aldrig upp, så vi får se, säger Julia Zigiotti Olme.

På plats på Hammarbys torsdagsträning fanns även landslagsförsvararen Jonna Andersson som ansluter till Hammarby från Chelsea i sommar. Hon gjorde sitt första pass med sin nya klubb.

EM spelas i England och inleds den 6 juli. Sverige spelar i samma grupp som Portugal, Nederländerna och Schweiz.

LÄS MER:Stina Blackstenius berättar om första tiden i Arsenal

LÄS MER:Emma Kullberg och Julia Zigiotti Olmes drömliv – spelar och lever ihop

LÄS MER:Glöm skammens Qatar – och vänd blicken mot England

ANNONS