Jakob Johansson har skadat korsbandet och kommer opereras inom kort.
Jakob Johansson har skadat korsbandet och kommer opereras inom kort. Bild: JOHANNA LUNDBERG

Tidigare Blåvittstjärnan allvarligt knäskadad

Efter sju år i IFK Göteborg flyttade Jakob Johansson utomlands. Nu berättar hans franska klubblag Rennes via sin hemsida att 29-åringen ådragit sig ytterligare en korsbandsskada och blir borta flera månader. Till Sportbladet säger nu Jakob Johansson att det är fullt möjligt att han väljer att flytta hem.
– IFK Göteborg är hemma när det handlar om att spela fotboll, säger Jakob Johansson till Sportbladet.

ANNONS
|

Jakob Johansson har en historik av knäskador och nu har oturen varit framme igen för 29-åringen som spelade i IFK Göteborg mellan 2007 och 2014.

Landslagsspelaren har drabbats av en korsbandsskada och har månader av rehabilitering framför sig innan han är tillbaka på fotbollsplanen igen. Det skriver Rennes på sin hemsida och meddelar också att Johansson kommer opereras inom de närmaste dagarna.

I en intervju med Sportbladet berättar nu Jakob Johansson om händelsen som skedde på träning.

– Det var under måndagens träning med Rennes. Tvåmålsspel och jag jagade en spelare som hade bollen. Han gjorde en snabb riktningsförändring och mitt högra knä vek ihop sig. Jag kände direkt igen känslan. Jag hörde hur något gick sönder i knät, säger Jakob Johansson till Sportbladet.

ANNONS

På frågan om det är ett alternativ för 29-åringen att vända hemåt och börja om i Sverige igen svarar landslagsspelaren:

– Det är ett hett alternativ. Där finns familj, vänner, tryggheten, det är hemma. Men det är långt fram till ett sådant beslut.

Skulle en hemflytt bli aktuell för Jakob Johansson så är det främst IFK Göteborg han har i siktet.

– Bilen brukar rulla ganska mycket mellan Göteborg och 08-området, men för mig är Västkusten och IFK Göteborg hemma när det handlar om att spela fotboll, säger Jakob Johansson till Sportbladet.

Skadan gör att Jakob Johansson missar EM-kvalmötena med Malta, Spanien, Rumänien och Färöarna.

ANNONS