Thomas Ravelli om padelskadan: ”Var helt blind”

Thomas Ravelli har likt många andra upptäckt padel. Och skadat sig på banan.
– Jag var helt blind på det vänstra ögat i tio minuter, säger Ravelli, som fortfarande lider av skadan, till Sportbladet.

ANNONS
|

VM-94-hjälten och den förre IFK Göteborg-målvakten Thomas Ravelli har likt många andra börjat spela padel.

Men i maj var olyckan framme på padelbanan. I en match med vänner fick han en boll i ögat.

– Det gjorde rejält ont och det tog nog några sekunder innan jag förstod hur allvarligt det var. Jag såg ingenting och var helt blind på det vänstra ögat i tio minuter, säger 56-åringen till Sportbladet.

LÄS MER:Så blev Öis Sveriges bästa fotbollslag – besegrade IFK i SM-final

Ravelli kördes till Lundby sjukhus och skickades därifrån vidare till specialister på Mölndals sjukhus. Han berättar att han under flera veckor bara hade 20-30 procent syn ögat.

ANNONS

Inte helt återställd

Sportbladet skriver att Ravelli drabbats av Berlins ödem, en skada i ögonbotten som lett till näthinneavlossning, och har tvingats till två operationer.

– De har försökt fästa näthinnan med en plomb. Det har varit en jobbig tid. Jag har ätit tabletter för att sänka trycket i ögat, säger han.

Ravelli säger att han idag mår okej men han har fortfarande men av skadan.

– Som det ser ut i världen så finns det de som har det värre. Jag kan köra bil men gör det mer försiktigt. Jag har inte samma breddseende. Det var jäkligt obehagligt när jag gick omkring med ett ständigt tryck inne i ögat.

Om han kommer bli helt bra i ögat vet läkarna inte än, Ravelli ska på återbesök i veckan.

LÄS MER:Här är veckans elva i Göteborgsfotbollen

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS