Thomas Askebrand klar för ny klubb

Nyligen lämnade han Öis. Nu är Thomas Askebrand, 50, klar för en ny klubb.

ANNONS
|

Det var inför Öis sista hemmamatch för säsongen som Thomas Askebrand i en intervju med GP bekräftade att årets säsong skulle bli hans sista i Örgryte.

– Det känns vemodigt. Jag har trivts otroligt bra med mina tränarkollegor och med spelarna, vi har högt i tak och har haft förbannat kul ihop och kämpat för varandra. Så på så vis känns det lite tråkigt, sa han då.

Sedan det i september stod klart att Öis och Askebrand inte skulle utnyttja den option om en kontraktsförlängning som fanns i tränarens avtal har det spekulerats om hans framtid.

I mitten av oktober skrev GP om att Västerås SK var en av klubbarna som var mest intresserat av att hämta in Askebrand.

ANNONS

– Jag tänker inte kommentera några klubbar, så nej, det har jag inte kommentarer till, sa han då.

LÄS MER:Askebrand bekräftar – lämnar Öis: "Blir vemodigt"

Men nu är det alltså klart att det blir VSK ändå för 50-åringen.

Under torsdagen presenterades han av superettan-klubben.

– En av anledningar till att jag valde VSK är för att det finns en bra grund och föreningen vill framåt. Jag tar med mig väldigt mycket erfarenhet från tidigare klubbar, jag har gjort och prövat det mesta vilket gör att jag känner mig väldigt trygg i mig själv, säger han till klubbens hemsida.

Askebrand har skrivit på ett kontrakt över 2+1 med klubben och tillträder efter årsskiftet.

– En av mina styrkor som tränare är att bygga lag. Jag strävar efter att utveckla laget och jag känner att det finns en bra stomme i denna trupp som är utvecklingsbar. Jag hoppas kunna bidra med en god känsla i både trupp och förening. En nyckel i att lyckas med det är att alla mår bra och trivs, känner laget att de har en bra vardag och mår bra leder det till bra resultat och kontinuitet, säger han.

I Västerås får Askebrand sällskap av förre Öis-mittbacken David Engström. Även Sällskapets ytterspringare Filip Almström Tähti är, enligt uppgifter till GP, aktuell för en flytt till Västmanland. Försvararen sitter på ett utgående avtal hos rödblått.

ANNONS

När det gäller Askebrand har han utöver Västerås och Öis tidigare också tränat Öster, Falkenbergs FF, Gais och Västra Frölunda.

ANNONS