Thiago Silvas mardrömstid i Ryssland

Thiago Silva är en av världens bästa mittbackar i modern tid. Men faktum är att karriären kunde ha tagit slut redan 2005.
– Det var den värsta tiden i mitt liv, säger han till Chelseas hemsida.

ANNONS
|

Brasilianaren har skördat stora framgångar i såväl Milan som Paris Saint-Germain, i båda klubbar har han varit lagkamrat med Zlatan Ibrahimovic.

Innan mittbacken, som nu spelar i Chelsea, slog igenom gjorde han en vända i ryska Dynamo Moskva dit han lånades ut från Porto. Där åkte han på en sjukdom som höll på att tvinga honom att lägga av.

– Under försäsongen började jag må väldigt dåligt. Jag gick igenom några tester och det visade sig att jag hade tuberkulos som var väldigt framskriden, säger han till Chelseas hemsida.

Dystra beskedet från läkarna

Han fortsätter sedan:

– Läkarna i Ryssland ville operera min lunga. Om det hade skett är jag säker på att jag inte hade spelat fotboll igen. Det var en tuff tid.

ANNONS

Han blev sedan lämnad ensam på sjukhuset. Han vantrivdes och gjorde allt i sin makt för att komma därifrån. Till sist tog han sitt pick och pack och fortsatte vägen till återhämtning i Portugal.

– Jag var där i tre månader. Jag tog min medicin varje dag och gick på dagliga promenader. Efter ett tag fick jag höra att jag kunde spela fotboll igen och uppfylla min dröm, säger han.

Silva har nu hunnit bli 38 år men har inga planer på att lägga ned den fotbollskarriär han nästan fick tagen ifrån sig. I våras förlängde han sitt kontrakt med Chelsea över nästkommande säsong.

LÄS MER:"Han kom, han såg, han zlatanerade"

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS