Taylor Leach gratulerades av lagkamraterna efter matchen mot Limhamn Bunkeflo.
Taylor Leach gratulerades av lagkamraterna efter matchen mot Limhamn Bunkeflo. Bild: CHRISTOFFER BORG MATTISSON

Taylor Leach avslutade karriären – som kapten och målgörare

En seger och ett mål i 89:e minuten – så avslutade GFC-backen Taylor Leach karriären som elitfotbollsspelare.
– Det kommer nog sjunka in när laget kommer tillbaka i januari och jag inte är här för försäsong, säger 27-åringen.

ANNONS
|

Taylor Leach kom till Göteborg FC från Östersund 2017 och har bildat stabilt mittbackspar med lagkapten Beata Kollmats. I lördagens säsongsavslutning mot Limhamn Bunkeflo var det dock inte Kollmats som bar kaptensbindeln. Det gjorde Leach – i sin sista match i karriären.

– Bea (Kollmats) och tränarna hade pratat om det innan och tyckte det skulle vara speciellt för mig att vara kapten i sista matchen i karriären. Det tackar jag dem för, det var speciellt att leda laget, säger Taylor Leach.

Och vilken avslutning hon fick.

– Det var speciellt, sista matchen och sista träningen inför match och allt det där.

ANNONS

Redan innan matchen stod det klart att GFC slutar tvåa i damallsvenskan och matchen mot Limhamn vann laget med 2-0 och det avgörande målet i den 89:e minuten gjorde 27-åringa Leach.

– Jag sa till laget innan att vi skulle se det som en final och bara spela vårt spel. Vi skapade mycket i början utan att göra mål och sen kom ett mål och sen kunde jag göra ett mål och bidra till laget, det blev ett bra slut på min karriär.

LÄS MER:Göteborg FC avslutade säsongen med seger – Hammarlund målskytt igen

"Vill ge unga tjejer det jag fått"

Nu är säsongen över och Taylor Leach lämnar redan på tisdag Göteborg och livet som elitfotbollsspelare för att testa vingarna som fotbollstränare hemma Ohio, USA, där hon ska vara tränare för 15-17-åringar och leda alla klubbens damtränare för 13-18-åringarna.

– Det är lite bitterljuvt för det är svårt att lämna laget som blivit som en familj men jag ser också fram emot att komma tillbaka till USA och ge tillbaka till fotbollen, att ge unga tjejer det jag har fått. Jag tror det blir en bra övergång för mig att gå från spelare till tränare, att inte lämna fotbollen helt.

Efter matchen mot Limhamn Bunkeflo hyllades Taylor Leach av lagkamraterna.

– Alla var väldigt glada att jag hade gjort mål, alla visste att det var min sista match och gratulerade. Det var lite känslosamt men det har nog inte riktigt sjunkit in än.

ANNONS

När tror du det sjunker in helt?

– Det kommer nog sjunka in mer de närmsta dagarna när jag säger hejdå men helt kommer det nog när laget kommer tillbaka i januari och jag inte är här för försäsong.

LÄS MER:GFC-stjärnan vill fortsätta fajten utanför planen

ANNONS