Talangens tunnel på Häckenveteranen

Årets tunnel på Hisingen blir varken Tingstadstunneln eller Marieholmstunneln. Supertalangen Williot Swedbergs på mittbacksveteranen Joona Toivio slår båda.
– Det var tur, sa Häckenspelaren efteråt.

ANNONS
|

Mötet mellan Häcken och Hammarby slutade 1–1 efter två mål i första halvlek. Då inträffade också matchens största snackis, nämligen när 17-årige Bajen-talangen Williot Swedberg snurrade upp Joona Toivio vid kortlinjen.

Dribblingsnumret innehöll bland annat en tunnel på den finske landslagsmannen. Gamla Tingstadstunneln och nybyggda Marieholmstunneln i all ära – Swedbergs Toiviotunnel är mer sevärd.

När GP påminner Joona Toivio om situationen efteråt vill han först inte gå med på att det var en tunnel.

– Tunnel?

Ja, nere vid kortlinjen.

– Det visste jag inte. Men det var bra gjort.

Han är 17 år och ses som en jättetalang.

ANNONS

– Ja, jag vet vem han är. Det var svårt att gå in superhårt i den situationen. Missar jag bollen och träffar honom är det straff.

Vad tycker du om hans kvaliteter efter att ha mött honom idag?

– Man ser att han har talang, han var inte superbra idag dock, men det syns att han kommer bli bra.

Slår han fler tunnlar på dig, tror du?

– Nä, det där var tur, säger Joona Toivio med ett leende.

LÄS MER:Häcken kom tillbaka efter Berggrens olycksminuter

Swedberg: ”Det var väl fint”

Häckenmittbacken fick senare medhåll – från huvudpersonen själv:

– Det fanns inte så mycket yta, det var nog det enda jag kunde göra så det blev en tunnel. Det ledde inte till nånting, men det var väl fint, säger Williot Swedberg.

Han sa att det var tur?

– Tur? Nja, det var faktiskt meningen, det fanns inte så mycket jag kunde göra. Jag hoppades på en tunnel, han täckte ju ytorna och det var tur också, så klart.

I förra omgången mot IFK Göteborg skulle världslaget Barcelona varit på plats på Tele 2 Arena för att scouta Williot Swedberg som fått ett stort genombrott i årets allsvenska.

– Jag blev ju sjuk så det blev inget den gången, säger han.

ANNONS

Hur känns det att de har koll på dig?

– ”Barca” är inte vilken klubb som helst. Men det är inte det som är mitt fokus. Det ska mycket till för att det ska hända, jag är inte på den nivån ännu.

Det är ju en tröja ledig där annars, nu när det stack en gubbe till PSG…

– Eller hur. Nä, Bajen är bättre, skrattar Williot Swedberg vars spanska favoritklubb egentligen är Valencia där han bodde under tre år.

Samtidigt en bit bort i den mixade zonen intervjuades den nästan dubbelt så gamle Joona Toivio, 33, av Sportbladet. Mittbacken sammanfattade kvällen och duellen vid kortlinjen – tur eller inte – med ett slagkraftigt citat:

– Han är en talang – jag är det inte längre.

ANNONS