Talangen kan ersätta Wernersson mot Örebro

Victor Wernersson är enda utespelare i IFK Göteborg som har spelat samtliga minuter i årets allsvenska. Mot Örebro SK är han avstängd. Då kan Poya Asbaghi låta talangen Adil Titi starta för första gången.

ANNONS

Det var mot IFK Norrköping Victor Wernersson drog på sig sitt tredje gula kort för säsongen, vilket innebär att han är avstängd i måndagens allsvenska match mot Örebro SK.

Vänsterbacken är ihop med målvakten Giannis Anestis fram tills nu ensam om att ha spelat alla 1 500 minuter i årets allsvenska av de blåvita.

Poya Asbagbi har ingen given ersättare till Wernersson till måndagens match.

IFK Göteborgs backbesättning består i nuläget av endast en naturlig vänsterback.

Så frågan är, hur ska Wernersson ersättas?

Poya Asbaghi:

– Det är inte lätt. Jag tycker att han har gjort en väldigt bra säsong. Det är därför han har spelat flest minuter av alla. Hans kemi med Giorgi (Kharaishvili) på vänsterkanten har varit vårt kanske vassaste anfallsvapen, ännu mer nu än under hösten. Vi har ett, två eller kanske tre alternativ. Det står mellan tre spelare.

ANNONS

Vilka?

– Adil Titi och två andra.

Titi är 19 år och i grunden mittfältare. Han gjorde sin A-lagsdebut i IFK Göteborg i en cupmatch 2017 och debuterade i allsvenskan i 3-0-matchen mot AIK.

"Desto roligare för våra fans"

I maj skrev han sitt första A-lagskontrakt och kommer från spel i klubbens Elit 1-lag.

Totalt har han gjort två allsvenska inhopp för IFK Göteborg.

Nu kan han kastas in i hetluften på Behrn Arena.

Övriga möjliga lösningar kan vara Rasmus Wikström, Sebastian Eriksson eller Sebastian Ohlsson.

Poya Asbaghis IFK Göteborg har i nuläget sju poäng upp till serieledning och fem poäng upp till en tredjeplats.

– Det blir klyschigt. Vi tittar inte för mycket på den. Med en eller två segrar till vet vi att vi inte behöver titta nedåt. Kan vi plocka de poängen … Så länge vi kan vara med där uppe och hålla det vid liv är det desto roligare för både oss och våra fans. Det var det inte många som trodde inför säsongen.

Handen på hjärtat, trodde du själv på det?

– Handen på hjärtat trodde jag inte att vi skulle vara med där nere heller. Att lagen där uppe nu åker ur Europa, som Häcken, påverkar våra möjligheter att kunna slåss om en Europaplats in i slutet.

ANNONS
ANNONS